Talliesittely

 Edelstenillä on kolme toimipistettä, jotka sijaitsevat Saksassa, Irlannissa ja Ranskassa.

Saksan tilat

Saksan tilalla on puinen ja väriltään punainen tallirakennus. Tallissa on 20 karsinaa, joissa on ruokakupit, juoma-automaatit, suolakivet ja joissakin karsinoissa leikkipallot. Talli on rakennnettu vuonna 1998, mutta se on remontoitu vuonna 2011. Tallissa käytetään kuivikkeena pölyämätöntä purua. Tallissa on myös tilava varustehuone ja rehuvarasto. Pihapiiristä löytyy myös puuaitaisia tarhoja ja laitumia, joissa hevoset viettävät ruuren osan päivästään. Hevoset pyritään tarhaamaan pareittain tai pienissä laumoissa, mutta osa tarhaa myös tarpeen tullen yksin. Tarhoja tilalta löytyy 12 kappaletta. Lähistöllä on tilan 3 laidunta, johon hevoset pääsevät kesäisin. Laitumilla hevoset pidetään isommissa laumoissa, orit, tammat ja 1-2 vuotiaat erikseen.Ratsastusmahdollisuuksia tilalla ovat maneesi, kenttä ja hyvät maastot. Valoisa maneesi on valmistunut vuonna 2011 tallin remontin yhteydessä ja se on pinta-alaltaan 25x55m. Kenttä on kooltaan 25x60m ja siellä on hyvä hiekkapohja.

     
© Rrrodrigo (CC BY-NC 2.0), Earlham College (CC BY-NC 2.0), bloqseven (CC BY-NC 2.0), Mathias Liebing (CC BY-NC-ND 2.0), Saparevo (CC BY-NC 2.0)

Irlannin tilat

Irlannin tilalta löytyy vihreä puu-tiili rakennus, joka on valmistunut vuonna 1997, mutta se on remontoitu 2012. Tallissa on 20 karsinaa, joissa on purukuivitus, ruokakupit- juoma-automaatit, suolakivet ja osassa on leikkipallo. Tallissa on myös tilava varustehuone ja rehuvarasto. Tallissa olon lisäksi hevoset viettävät paljon aikaa tilavissa puuaidatuissa tarhoissa ja kesäisin myös laitumella. Tarhoja tilalla on 13 kappaletta. Hevoset pyritään tarhaamaan pareittain tai pienissä laumoissa. Laitumilla hevoset pidetään isommissa laumoissa, orit, tammat ja 1-2 vuotiaat erikseen. Tarhoissa ja laitumilla on katokset, joihin hevoset voivat mennä tuulisella tai sateisella säällä halutessaan. Tarhat ja laitumet on pyritty pitämään mahdollisimman hyvin luonnontilassa, että hevoset saisivat suojaa myös tarhoissa ja laitumella olevista puista. Tilalla on myös maneesi, kenttä ja runsaasti maastoja ratsastusmahdollisuuksina. Maneesi on valmistunut 2016 ja se on valoisa ja pinta-alaa sillä on 23x55m. Kenttä on hyväpohjainen ja se on kooltaan 30x60m. Hevosten lisäksi tontilla asustelee 10 lemmikkilammasta.

     
    
© bloqseven (CC BY-NC 2.0), boyan_d (CC BY-NC-ND 2.0), SarahPannasch (CC BY-ND 2.0), sjrowe53 (CC BY-NC-ND 2.0), bloqseven (CC BY-NC 2.0),
Lefennec48 (CC BY-NC-ND 2.0), farrellink (CC BY-ND 2.0), Lebatihem (CC BY-ND 2.0), Eskling (CC BY-ND 2.0), ballymorebugle (CC BY-ND 2.0)

Ranskan tilat

Ranskan tilalta löytyy tiilinen tallirakennus, joka on valmistunut vuonna 1985, mutta se on remontoitu 2013. Tallissa on 20 karsinaa, joissa on ovet sekä sisälle tallin käytävälle päin ja myös ulos. Karsinoissa on purukuivitus, ruokakupit, juoma-automaatit, suolakivet ja joissakin on leikkipallot. Tallissa on myös tilava varustehuone ja rehuvarasto. Hevoset ovat päivisin tilavissa puuaidatuissa tarhoissa mahdollisesti toisen hevoskaverin kanssa. Kesällä hevoset pääsevät laumoissa laitumille. Tarhoja tilalla on 12 kappaletta ja laitumia 3 kappaletta. Ranskan tilalta ei löydy omaa maneesia, mutta lyhyen ratsastusmatkan päässä on naapuritallin maneesi, johon voi mennä ratsastamaan jos kenttä on sateiden takia huono.Tilalta löytyy kuitenkin iso ja hyväpohjainen kenttä, jonka pinta-ala on 30x70m. Lähettyviltä löytyy myös loistavat maastot, joissa hevoset ja ratsastajat viihtyvöt ympäri vuoden.

     
© rentmam1 (CC BY-NC 2.0), Luc Saint-Elie (CC BY-ND 2.0), skiena (CC BY-ND 2.0), Momoly (CC BY-ND 2.0), Schep_B (CC BY-NC-SA 2.0)

 

Virtuaalitalli/Virtuaalihevonen
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Miia VRL-13534
Ulkoasun kuvat © Miia VRL-13534, Trotaparamos (CC BY-NC-SA 2.0) (kuvaa muokattu)