Locarnos Casimir

 


† Locarnos Casimir on lopetettu 01.08.2016 †

Kiitos kaikesta ♥

Koskaan ei tiedä
onko aikaa paljon
vai vähän,
yht´äkkiä huomaa
se päättyikin tähän.
On paikkasi tyhjä ja
korvaamaton, ja
kaipuu suuri
sanaton.

ROTU

SUKUPUOLI

VÄRI, SÄKÄKORKEUS

SYNTYNYT

IKÄ

Saksalainen ratsuponi (50%)

Ori

Ruunikonkimo, 148cm

01.01.2015, Saksa  

15-vuotias

OMISTAJA

KASVATTAJA

PAINOTUSLAJI

KOULUTUS

REKISTERINUMERO

Kira (VRL-13534)

S&D Qahoeve

Esteratsastus

re 120 cm

VH16-029-0144

 
Taustaa


31.07.2016 Palkittu Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa heinäkuussa ERJ-I palkinnolla pistein (8 + 40 + 20 + 20 + 15 = 103 p.)Cassu muutti Suomeen Saksasta sen ollessa 9-vuotias. Ori oli kilpaillut Saksassa jo ponien GP-sarjaa, joten meille tullessaan se ei mikään raakile enää ollut. Suomeen tultuaan Cassu jatkoi kilpauraansa avoimissa 110-120cm luokissa. Nykyään poni on kilpailunsa kilpaillut ja se viettää aikaansa siitosorin hommissa.

Luonnekuvaus

Cassu on luonteeltaan pomminvarma, mutta kuitenkin energinen ja helposti innostuva. Ori käyttäytyy kaikkia ihmisiä kohtaan kiltisti, eikä se tee mitään tyhmää. Laumassa se pitää kurissaan nuoria poneja ja sen arvon edelle yrittävät joutuvat luovuttamaan nopeasti, sillä Cassu pitää johtajanpaikastaan kiinni.
Hoitaessa Cassu seisoo kiltisti paikoillaan ja se nauttii harjaamisesta alahuuli roikkuen. Ori antaa kiltisti harjata joka puolelta ja kavioiden putsauskin onnistuu ongelmitta. Varusteidenkin laitto sujuu kuin tanssi ilman mitään ylimääräistä säätämistä. Cassua ei hetkauta mitkään erikoisemmat hoitajan tekemät liikkeet. Sen mahan ali voi mennä ja sen takana voi vaikka hyppiä ja juosta, eikä sitä kiinnosta. Toki turvallisuussyiden vuoksi kukaan ei noita edellä mainittuja asioita tee, vaikka se olisikin orin luonteen puolesta mahdollista.
Ratsastaessa ori on oikeastaan aika unelma, mutta sen ravissa istumiseen vaatii vähän totuttelemista. Poni kulkee hyvässä ja tasaisessa muodossa automaattisesti, mutta varsinaisessa peräänannossa kulkemiseen ori vaatii vähän enemmän ratsastamista. Cassu osaa koululiikkeitä Vaativaan B:hen asti.
Esteillä Cassu saattaa vähän kuumua, mutta vahvaksi se ei jää ja se malttaa kuunnella ratsastajan apuja. Ori on rehellinen hyppääjä ja se hyppää paikasta kuin paikasta. Ori saattaa joskus olla vähän varomaton jaloistaan, jolloin se saattaa ottaa puomin alas, mutta kerran puomiin kolautettuaan se nostaa jalkansa taas paremmin. Mitkään erikoisesteet eivät hetkauta ponia ja se hyppää pitkän vedenkin ongelmitta.
Kisapaikalla ori käyttäytyy lähes samallalailla kuin kotona, joten sitä voi käsitellä vähän kokemattomatkin. Verryttelyssä Cassu on rauhallinen ratsastaa, mutta esteitä hypätessä se alkaa vähän innostua. Radalla ori on aina menossa innoissaan korvat hörölä ja se yrittää parhaansa.
Lastaaminen onnistuu Cassun kanssa hyvin niin traileriin kuin rekkaankin. Poni matkustaa rauhassa nii yksin kuin kaverinkin kanssa.

 

Sukutaulu


i Fandango
ox x wB, km, 147cm

ii Fortunate
ox, rnkm, 155cm

iii Vincent
ox, rn, 153cm

iie Madison Avenue
ox, kkm, 155cm

ie Charisma
wB, vkk, 136cm

iei Penelope
wB, rnvkk, 137cm

iee Edda
wB, km, 135cm

e Capella
conn x ox, rnkm, 148cm

ei Garris Fantastisk
conn, prn, 147cm

ei Ludwig
conn, rn, 145cm

eie Olympic Glory
conn, prt, 148cm

ee Caballa
ox, mkm, 150cm

eei De France
ox, m, 152cm

eee Honey Golden Falls
ox, km, 149cm

 

 

Cassun isä Fandango oli arabialaisen täysiverisen ja Welsh B-sektion risteytys. Fandango oli 147 senttimetriä korkea ja väriltään kimo. Ori syntyi Ranskassa yksityiselle tallille. Fandango muutti 4-vuotiaana koulutettavaksi laadukkaalle tallille Sveitsiin. Sveitsissä ratsukoulutus aloitettiin heti ja poni kehittyi ihan hyvää tahtia. Kun ori alkoi olla jo peruskoulutettu, se meinasi muuttaa takaisin omistajilleen, mutta sen omistajat päättivätkin jättää orin vielä Sveitsiin kilpailutettavaksi. Fandango aloitti kilpailunsa Sveitsissä esteratsastuksessa kokeneen junioriratsastajan kanssa. Ori kilpaili junioriratsastajan kanssa 100-110cm luokkia voittaen kaksi kertaa junioreiden aluemestaruuden. Fandango lähti takaisin omistajalleen Ranskaan 10-vuotiaana. Ranskassa poni kilpaili vielä muutaman kuukauden kilparatsastajan kanssa 110-120cm luokissa, jonka jälkeen se jäi siitoskäyttöön sopivan ratsastajan puuttuessa. Ori sai yhteensä kolme varsaa, jonka jälkeen se jouduttiin lopettamaan äkillisesti onnettomuuden takia.

Cassun isän isä Fortunate oli ruunikonkimo 155 senttimetriä korkea arabialainen täysiverinen. Fortunate syntyi Espanjassa, mutta se myytiin 1-vuotiaana Italiaan. Italiassa ori kävi nuorena paljon näyttelyissä ja se omasi erinomaisen rakenteen. Luonteeltaan Fortunate oli vähän säikky, mutta kuitenkin helppo käsitellä. Ori laitettiin 4-vuotiaana Ranskaan koulutettavaksi ja kilpailtavaksi, koska sen omistajilla ei ollut tarpeeksi aikaa ja taitoa sen koulutukseen. Ranskassa ori pääsi laadukkaalle kilpatallille ammattiratsuttajan koulutettavaksi. Orista pyrittiin saamaan menestyvä kenttähevonen ja tavoite onnistuikin lopuksi. Fortunate aloitti kilpailemisen aluksi este- ja kouluratsastuksesta helpoista luokista, mutta siirtyi 6-vuotiaana kilpailemaan kenttää. Ori kilpaili aluksi ihan helpoissa luokissa, mutta nopeasti se siirtyi jo vaativampiin luokkiin. Fortunate saavutti useita voittoja ja sijoituksia kansallisista kenttäluokista. Fortunaten omistajat myivät orin kilpauransa jälkeen Ranskaan rikkaaseen kartanotilaan, joka toimi siittolana. Fortunate oli siitoskäytössä 20 vuoden ikään saakka, jonka jälkeen se jätettiin kokonaan eläkkeelle. Ori lopetettiin 29-vuotiaana vanhuuden tuomien vaivojen vuoksi.

Cassun isän emä Charisma oli 136 senttimetriä korkea voikko Welsh B rotuinen ponitamma. Tamma oli luonteeltaan ystävällinen ja kiltti, mutta siitä löytyi myös ponimaisia piirteitä. Charisma syntyi Tanskassa yksityiselle harrastetallille. Nuorena poni oli vuoden ylläpidossa muualla toisen ponin seurana, mutta se palasi takaisin omistajilleen 3-vuotiaana. Tamman ratsukoulutus aloitettiin vasta 5-vuotiaana poniratsastajan toimesta, mutta ponin ollessa helppo kouluttaa, sitä pystyi ihan hyvin lapsetkin ratsastamaan. Charismalla alettiin kilpailemaan 7-vuotiaana este- ja kouluratsastuksessa. Koulupuolella tamma kilpaili Helppo B tasoisissa luokissa, mutta esteet olivat enemmän ratsukon juttu, joten kouluratsastuksen kisaaminen jäi. Poni kilpaili estepuolella 80-90cm luokkia aktiivisesti ja se menestyikin ihan hyvin. Poni hyppäsi myös muutaman 100cm luokan, mutta ne alkoi olla jo sen verran isoja Charismalle, joten metrin ratoja ei paljoa menty. Charisma jäi eläkkeelle 16-vuotiaana, jolloin se siirtyi siitoskäyttöön. Tamma sai yhteensä 3varsaa, joista kaikki syntyivät terveinä. Poni lopetettiin 25-vuotiaana vanhuuden tuomien vaivojen vuoksi.

Cassun emä Capella oli connemaranponin ja arabialaisen täysiverisen risteytys. Säkäkorkeutta tammalta löytyi 148 senttimetriä ja väriltään se oli ruunikonkimo. Capella syntyi Virossa kilpailupainotteiselle tallille, jossa sen emä oli kilpailutettavana. Nuorena tamma sai viettää aikaansa lähinnä harjattavana ja se pääsi kentälle juoksemaan joka päivä, joten sen elämä ei käynyt turhan tylsäksi. Capellaa alettiin koulutaa ratsuksi 4-vuotiaana ja sitä koulutti ratsuttaja. Capella myytiin 5-vuotiaana Suomeen, jossa se meni ratsastuskouluun myyntiin. Tamma oli ratsastuskoulussa noin kuukauden opetushevosena, jonka jälkeen se myytiin junioriratsastajalle kilpailukäyttöön. Capella alkoi kilpailemaan junioriratsastajan kanssa aluetasolla 100-110cm luokkia. Tamman ratsastajan juniorivuosien päättyessä hevonen meni myyntiinsen omistajien tutuille Hollantiin. Hollannissa tamma kilpaili myynissä olo aikanaan 110-120cm luokissa ammattilaisen kanssa. Capella myytiin 14-vuotiaalle poniratsastajalle opetusmestariksi. Capella kilpaili uuden ratsastajansa kanssa 90-110cm poniluokissa hyvin menestyen. Poni jäi siitoskäyttöön 15-vuotiaana ja se sai yhteensä 4 varsaa. 20-vuotiaana Capella jäi kokonaan eläkkeelle ja se jouduttiin lopettamaan 23-vuotiaana.

Cassun emän isä Garris Fantastisk oli punaruunikko 147 senttimetriä korkea connemaranponi ori. Garris Fantastisk syntyi Ruotsissa yksityiselle tallille. Ori oli luonteeltaan ponimainen ja vähän ilkikurinen, mutta kuitenkin opettavainen ratsu. Nuorena ponia koitettiin opettaa ajolle, mutta kahdet kärryt hajotettuaan ajolle opetuksesta päätettiin luopua ja oria alettiin kouluttamaan ratsuksi 4 vuoden iässä. Ratsuna ori toimi huomattavasti paremmin ja sen omistajan lapsi aloi kilpaileman ponilla sen ollessa 5-vuotias. Ratsukko aloitti helpoista koulu- ja esteluokista, mutta koska esteet suijui kisoissa paremmin niin koulukilpailut jäivät vähemmälle. Garris Fantastisk pääsi kilpailemaan korkeimmillaan 110cm luokkia voittaen ja sijoittuen. Orin ratsastajan ponivuodet kuitenkin päättyivät, joten poni laitettiin myyntiin ja se löysi kotinsa Virosta. Virossa ori siirtyi nuoren ratsastajan opetusmestariksi ja poni kilpaili uuden ratsastajansa kanssa 80-90cm luokkia. Poni siirtyi siitoskäyttöön 17-vuotiaana ja se ehtikin saada yhteensä 11 tervettä varsaa. Garris Fantastisk lopetettiin 26-vuotiaana vanhuuden tuomien vaivojen vuoksi.

Cassun emän emä Caballa oli mustankimo 150 senttimetriä korkea arabialainen täysiverinen. Caballa syntyi Saudi-Arabiassa, mutta matkusti 5-kuukauden ikäisenä pitkän matkan kohti Puolaa maahantuojan mukana. Ensimmäinen välipysäkki oli Turkissa, jossa tamma ja varsa lepäsivät viikon ja sitten ne jatkoivat matkaa kohti seuraavaa välipysäkkiä, joka oli Unkarissa. Kaksikko majaili taas viikon välipysäkillä ja sitten ne lähtivät kohti Puolaa. Puolassa Caballa asui isossa siittolassa, jossa se vietti nuoruutensa lähinnä laiduntaen. Tamma vietiin ratsukoulutukseen Viroon ja se jäi sinne myös kilpailemaan. Caballa kilpaili aluksi koulu- ja esteratsastuksessa Helppo A ja 100cm tasoisia luokkia, mutta hevonen siirtyi kenttäratsastuksen pariin sen ollessa 7-vuotias. Kenttäpuolella Caballa kilpaili helpoissa luokissa ja menestyikin ihan hyvin. Caballa varsoi kerran myös Virossa ollessaan terveen varsan. Ratsunuransa jälkeen 15-vuotiaana Caballa matkusti 11 vuoden jälkeen takaisin Puolaan omistajalleen siitoskäyttöön. Tamma ehti saada yhteensä 8 tervettä varsaa, mutta kahdeksannen varsan synnytyksessä 23-vuotiaana tuli vakavia komplikaatioita, joten Caballa jouduttiin lopettamaan, mutta varsa jäi eloon. 
 

Jälkeläiset

JJ

09.03.2016   t. Castanja von Edesten    (e.) Floria GB   om. VRL-13534
08.04.2016   o. Hugo von Edesten         (e.) Floria GB   om. VRL-13534

Kilpailukalenteri


26.12.2015      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    03/30
12.03.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110 cm    01/30
14.03.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110 cm    01/30
15.03.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110 cm    04/30
14.02.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    02/30
16.02.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    01/30
11.04.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    01/30
13.04.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    05/30
16.04.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    04/30
17.04.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    04/30
25.03.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110 cm    02/50
17.05.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    05/40
13.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm     03/40
16.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm     03/40
17.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm     03/40
23.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    05/30
24.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    02/30
13.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    05/30
23.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    02/30
27.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    03/30
29.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    06/30
06.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    01/30
07.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    02/30
01.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    06/40
08.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    01/40
09.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    04/40
18.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    04/40
19.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    03/40
23.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    04/40
26.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    01/40
09.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    03/30
28.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    01/50
08.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    04/30
02.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120cm    01/30
09.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    04/30
11.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    05/30
16.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    01/30

 

Valmennukset & Päiväkirjat


29.06.2016 - Werry ratsastamassa, kirjoittajana Werry

Tänään olin lähdössä kohti Edelsteniä. Edelsten oli minulle todella tuttu paikka, joten matkustin sinne mielelläni. Olin luvannut tulla ratsuttamaan Locarnos Casimir nimisen ratsuponin, jota kutsuttiin lyhyemmin Cassuksi. Mitä ponista olin kuullut, oli se energinen ratsastaessa ja hoitaessa suhteellisen hyväkäytöksinen poniori. Mielestäni ori omisti oudon ulkonäön - harvemmin kuin sen värisiä näkyy!
 Noukittua varusteet ja harjaustarvikkeet satulahuoneesta, sidoin Cassun käytävälle riimunnarujen avulla. Kummastelin edelleenkin, kuinka luonto oli luonut tällaisen värisen kaverin. Kuitenkin keskityin enemmän siihen harjaamiseen ja varustamiseen, ja myös siihen rapsuttamiseen ja taputteluun, nimittäin minulla on aina tapana lellitellä helliä kaikenlaisia söpöjä ja komeita eläimiä. Kun sain varustettua Cassun ratsastusta varten, lähdimme suorinta tietä kentälle.
 Tarkoituksena oli treenata esteitä. Ajatuksena olisi pomppia maksimissaan sen 120senttisiä, mutta vähintään metriä. Kentälle saavuttua rakensin viisi estettä, joista suurin osa oli pystyesteitä ja loput sitten oksereita. Alkuun aloittelin lämmittelyllä, jonka jälkeen sitten lähdimme treenaamaan esteitä. Korkeus oli vielä vasta vajaassa 40-60sentissä. Cassu loikki esteitä todella hienosti, eikä oikein ollut mitään negatiivistä kommentoitavaa liittyen siihen. Kun Cassu näytti pääsevän helposti esteiden yli, nostin korkeutta aina vähitellen, kunnes kaikki esteet olivat 100-120senttisiä. Cassu oli hieman kuumunut, joten minun pienistä virheistä ei ollut apua esteille ratsastamisessa. Onneksi vain muutaman kerran puomit kolisivat alas, ettei sen suurempaa, mutta ainakin minun mielestä ori oli kyllä todella taitava hyppääjä! Siirryin loppuverryttelyihin, kun olimme suorittaneet radan useampaan kertaan onnistuneesti.


28.04.2016 - Kisa-aamun valmisteluja, omistajan kirjoittama

Herätyskellon soidessa olisin mieluusti jatkanut nukkumista, mutta kisoihin lähteminen tuntui mukavemmalta ajatukselta, joten nousin ylös väsymyksestä huolimatta. Laitoin kisavaatteet päälle ja niiden päälle vielä kollarit ja hupparin sekä haukkasin vähän aamupalaa. Otin ponien vielä ponien passit laatikosta, jonka jälkeen lähdin talliin.
Tallissa jaoin hevosille aamuruuat ja samalla kun hevoset söivät, kävin laittamassa tarhoihin aamuheinät. Kun ponit olivat syöneet, vein kaikki muut ponit pihalle paitsi Cassun ja Kukkiksen, jotka lähtivät kisoihin. Tallityöntekijä huolehti Kukkiksen kisakuntoon ja minä laitoin Cassun. Talutin orin pesupaikalle, jossa harjaisin sen edustuskuntoon. Suihkutin aluksi karvankiillotusainetta ponin karvaan ja jouhiin. Onneksi Cassua ei haittaa mitkään suihkepullot, joten sain sitä hyvin laitettua. Harjasin ponin huolellisesti läpi ja selvitin jouhet. Putsasin vielä kaviot ja laitoin niihin kaviorasvaa. Laitoin ponille kisaloimen päälle ja siistimmän riimun päähän, jonka jälkeen laitoin kuljetussuojat jalkoihin. Kun Cassu alkoi olla lähtökunnossa, annoin sille taskussani olevan sokerinpalasen ja sitten se pääsi karsinaan odottamaan lähtöä. Annoin Kukkikselle ja Cassulle vielä vähän heinää karsinaan ennen lähtöä, vaikka ne saivat trailerissakin heinää. Kävin laittamassa vielä loput kamat autoon, joita en ollut vielä eilen laittanut. Auto oli aika täyteen tuupattu tavarasta, mutta kyllä sinne vielä vähän tavaraa mahtui. Kun Kukkiskin oli saatu valmiiksi, lastasimme ponit traileriin. Cassu meni ensiksi ja Kukkis tuli kiltisti perässä. Laitoin lastaussillan vielä kiinni, jonka jälkeen olimme valmiita lähtöön.

12.02.2016 - Estevalmennus, omistajan kirjoittama
Tänään meillä oli Cassun kanssa Marin estevalmennus. Alkuverryttelin orin itsenäisesti ja Marin saavuttua paikalle aloitimme hyppäämisen. Tulimme aluksi yksittäistä pystyä pitkällä sivulla muutaman kerran molemmista suunnista aluksi vähän pienempänä ja sitten isompana. Seuraavaksi tulimme kaikki radan tehtävät yksittäisinä ennen radan hyppäämistä. Aluksi tulimme pitkällä sivulla olevan linjan, jossa oli ensiksi yhden laukan sarja ja siitä kolme laukkaa ja okseri. Linjan jälkeen tulimme vielä muurin, toisen sarjan, suunnanvaihtoesteet ja esteen, jonka alla oli vesimatto.
Yksittäisten tehtävien jälkeen siirryimme radan hyppäämiseen. Esteet olivat aluksi noin 90-100cm korkeita, eli ihan helppo korkeus meille. Ensimmäisellä radalla muutamalla esteellä Cassu jäi aavistuksen hitaaksi, mutta lopuradasta se alkoi olla nopeampi reagoimaan. Ensimmäinen rata oli siis ihan sujuva, mutta toiselle radalle olisi vielä vähän parannettavaa.
Toiselle radalle esteet nousivat 115-120cm korkeudelle. Cassu alkoi olla jo energisempi ja se teki todella hyviä hyppyjä. Rata oli sujuva ja hyvä ja sain olla tyytyväinen poniin.
Ratojen jälkeen tulimme lyhyemmän radan, jossa harjoittelisimme uusintaa. Rata oli viiden esteen pituinen, eli ei siis mikään pitkä. Ykkösesteenä oli muuri, toisena sarja, kolmantena vesieste, neljäntenä suunnanvaihto okseri ja viidentenä yksittäinen pysty. Uusintarata oli ihan hyvin, mutta tein itse vähän huonon tien sarjalle, jonka takia sarjan b-osa tuli alas. Hyppyjen jälkeen Mari antoi vähän kommenttia radoista, jonka jälkeen oppuverryttelin orin itsenäisesti.

Virtuaalitalli/Virtuaalihevonen

Ulkoasu ja sen kuva @ 2016 Kira (VRL-13534)