Clotilde von Edelsten

NIMI

ROTU

SUKUPUOLI

VÄRI, SÄKÄKORKEUS

SYNTYNYT, IKÄ

Clotilde von Edelsten "Lotta"

Saksalainen ratsuponi (43,75%)
(Deutches Reitpony)

Tamma

Tummanruunikko, 147cm

03.11.2016, Saksa , 11-vuotias

OMISTAJA

KASVATTAJA

PAINOTUSLAJI

KOULUTUS

REKISTERINUMERO

Miia (VRL-13534)

Miia (VRl-13534)

Esteratsastus

re 120cm

VH16-029-0373


 

28.03.2018 Palkittu Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ERJ-II palkinnolla pistein (5,5 + 40 + 17 + 20 + 15 = 97,5p.)

Luonnekuvaus

Lotta on yleisesti luonteeltaan vähän varovainen, mutta kiltti.
Hoitaessa Lotta hieman herkkänahkainen ja se saattaa alkaa luimia jos harjaajalla on ponin mielestä liian kova harja käytössä. Pehmeänkin harjan kanssa tammaa saa harjata aika hellävaraisesti etenkin mahan alta ja jaloista, että Lotta ei hermostu. Suojia laittaessa tamma voi vähän nostella jalkojaan, mutta se laskee jalkansa yleensä kun hoitaja pyytää. Satulan ja suitset tammalle saa puettua helposti päälle, mutta suitsia laittaessa tamma on aika herkkä korvistaan, joten se saattaa hieman vängätä vastaan niskahihnaa korvien yli laittaessa.

Ratsastaessa neiti on eteenpäinpyrkivä ja mukavan pehmeä avuille. Tammalla on hienot ja ilmavat liikkeet, joissa on helppo istua. Lotan saa kulkemaan helposti hyvässä muodossa. Lotta on aika herkkä kaikille avuille, joten se saattaa vähän säpsähtää jos ratsastajalta tippuu esimerkiksi jalustin jalasta. Lotta ei kuitenkaan juuri koskaan tee mitään tyhmää, jos se säikähtää jotain niin se yleensä vain kiihdyttää vauhtia tai hypähtää vähän sivulle.
Esteillä Lotta on varovainen, eikä halua koskea puomeihin ja neiti hyppääkin esteet aina ihan reilulla ilmavaralla. Poni saattaa ottaa vähän itseensä, jos ratsastaja tuo jatkuvasti sen todella huonoon paikkaan niin että puomi putoaa. Tällöin Lotta saattaa alkaa kiellellä ja protestoimaan jalankäyttöä pukittelemalla, mutta se yleensä lopettaa kieltelyn jos se saa hypätä esteen kerran matalempana. Tammalla on hieno hyppy eikä sen kapasiteetti lopu ihan heti kesken. Esteille Lotta tarvitsee kokeneen ratsastajan jolla on hyvä tasapaino ja joka ei häiritse sitä liikaa kädellä.Tamma hyppää näppärästi niin kaukaa kuin läheltäkin ja se on nopea kääntymään. Lotta ei kyttää mitään erikoisesteitä.

Kisapaikalla Lotta käyttäytyy fiksusti ja se on aika samanlainen kuin kotonaan. Tamman saa lastattua helposti niin rekkaan kuin traileriinkin ja se myös matkustaa rauhassa.

                                                                                   
                                                                                                             ©
 ransu.kuvat.fi


Sukutaului Pearl Harbor
npa (50%), mkm, 147cm


ii Patience
ox, 149cm, mkm

iii Marbach
ox, 150cm, km

iie Sunrise
ox, 147cm, m

ie Sunrise Lady
wA x conn, 143cm, rnpäist

iei Van Gogh
wA, 120cm, rn

iee Victory Blues
conn, 148cm, mkm

e Pocahontas XVII
drp (37,5%)

ei Come To You
wpb

eii Sugar Storm Love
wpb

eie Mañana
ox

ee Schokoladenmischung
lew

ee Melbourne
xx

eee Rosine Himmel
lew


Jälkeläiset

 

Syntynyt Nimi Isä Omistaja
 21.06.2017 Clarisse von Edelsten Quality von Edelsten  VRL-13534

Kilpailukalenteri

Lotte kilpailee porrastetuissa.
Esteratsastuksessa vaikeustasolla 3094.85p (vt. 7)
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1571.65 p.
Nopeus ja ketteryys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1523.20 p.
Tahti ja irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

 

Valmennukset & Päiväkirja

 

15.09.2017 - Estevalmennus, omistajan kirjoittama
Tänään olimme Lotan kanssa Joannan estevalmennuksessa kotimaneesissa. Sileän verryttelyn jälkeen aloitimme tekemään erilaisia tehtäviä puomeilla ja kavaleteilla ravissa ja laukassa. Lotta oli alkuun ihan hyvä ratsastaa, mutta se olisi saanut olla puomeilla vähän maltillisempi. Puomeilla ja kavaleteilla työskentelyn jälkeen siirryimme ottamaan verryttelyhyppyjjä. Aluksi hyppäsimme yksittäistä pystyä kahdeksikolla aluksi vähän pienempänä ja sitten isompana. Lotta oli edelleen ihan hyvä ratsastaa ja onnistuimme tulemaan kahdeksikkoa sujuvassa rytmissä. Kahdeksikkotehtävän jälkeen hyppäsimme vielä pysty-okseri linjaa muutaman kerran. Pystyn ja okserin väliin tuli kolme laukka-askelta. Linja hypättiin aluksi noin 80cm korkeana ja sen jälkeen 10cm korkeampana ja sitten vielä 100cm korkeana. Lotta hyppäsi hyvin ja itsekkin onnistuin ratsastamaan sen hyviin ponnistuspaikkoihin.
Seuraavaksi hyppäsimme 9 esteen radan aluksi 90-100cm korkeana. Rata koostui kaarevista ja suorista linjoista, parista sarjasta ja muutamasta yksittäisestä esteestä. Radalla ei ollut kovinkaan erikoisia esteitä, muutama laine ja portti ja muita perus täytteitä esteiden alla.
Ensimmäinen rata oli sujuva, joten esteet nostettiin seuraavalle radalle 110cm korkeiksi. Toisella radalla itse en nähnyt paikkaa muutamalle esteelle, joten jotkut hypyt meinasivat olla vähän tasapainottomia, mutta oli siellä muutama hyväkin hyppy mukana. Kolmannelle radalle esteet nousi 120cm korkeiksi. Kolmas rata oli ihan hyvä ja Lotta teki hyviä hyppyjä. Valmennus oli hyvä lopettaa tähän ja jäin loppuverryttelemmään Lottaa vielä maneesiin kun Joanna lähti.

 

22.09.2017 - Maastoilemassa ruskamaisemissa, omistajan kirjoittama
Tänään olimme Lotan kanssa maastoilemassa. Ulkona oli jo vähän viileä ja sekä hevosen, että oma hengitykseni höyrysi kun työnsin jalan jalustimeen ja ponkaisin selkään. Tummanruunikko tamma lähti jo liikkeelle ennen kuin ehdin selkään asti. Suuntasimme matkamme kohti hiekkatietä, jota ympäröivät pellot ja metsät. Tamma käveli ripeää käyntiä eteenpäin. Koivujen lehdet olivat muuttuneet jo oransseiksi ja sumu nousi pelloilta. Hetken kävelyn jälkeen pyysin Lotan raviin ja se lähti ravaamaan reippaaseen tahtiin. Sain pidätellä ponin vauhtia aika paljon, että se ei ampaisi laukkaan. Hetken ravaamisen jälkeen siirsin kärsimättömän tamman käyntiin ja poni odottikin jo, että antaisin sille luvan laukata. Pian siirsinkin vähän vasenta pohjetta eteenpäin ja poni lähti laukkaan muutaman pukin kera. Aluksi yritin pitäää tamman vähän hitaammassa laukassa, mutta e meinasi olla vähän vaikeaa kun poni oli nin innoissaan. Poni pärski joka askeleella ja tunsin kuinka innoissaan se oli. Pian hellitin vähän ohjasta ja annoin tamman kiihdyttää vauhtiaan. Silmät vuosivat ja sumukin meinasi haitata näkökenttä, joten aloin aika nopeasti rauhoittelemaan Lottaa, että saisin sen joksus pysähtymään. opulta siirryimme reippaaseen raviin ja ravasimmekin varmaan kilometrin verran ennen kuin siirsin Lotan käyntiin. Hiekkatieltä ei näkynyt Edelstenin tallirakennusta, joka yleensä tässä kohtaa näkyi, koska sumu peitti sen. Kerkesimme kävellä varmaan varttitunnin verran ennen kuin saavuimme tallin pihaan. Laskeuduin satulasta ja pärskivä poni kuopaisi maata muutaman kerran. Sillä oli kiire sisälle, jossa se pääsisi syömään iltaruokiaan.

22.02.2018 - Estevalmennus, omistajan kirjoittama
Tänään olimme Lotan kanssa Joannan valmennuksessa kotimaneesissamme. Valmennus oli tekniikkapainotteinen ja esteet pidettiin koko valmennuksen aika maltillisen korkuisina. Ennen varsinaista hyppäämistä teimme paljon puomi- ja kavalettitehtäviä ravissa ja laukassa. Lotta tuli hyvin avuille puomitehtävillä, joten seuraavan tehtävään oli kiva jatkaa. Seuraavaksi hyppäsimme jumppasarjaa ja erilaisia kaarevia linjoja. Ensin esteet olivat pieniä, mutta loppua kohden ne nousivat vähän isommiksi. Lotta oli muuten ihan hyvä ratsastaa, mutta jumppasarjalla se tuli vähän kiireiseksi, jonka vuoksi estevälit meinasivat jäädä ahtaiksi. Loppuun hyppäsimme vielä vähän pidemmän radan, joka sisälsi kaikki aikaisemmin valmennuksen aikana hypätyt tehtävät. Radalla Lotta oli kivasti avuilla ja se malttoi jumppasarjallakin jo vähän paremmin.

Virtuaalitalli/Virtuaalihevonen
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Miia VRL-13534
Ulkoasun kuvat © Miia VRL-13534, Trotaparamos (CC BY-NC-SA 2.0) (kuvaa muokattu)