Connie von Edelsten

NIMI

ROTU

SUKUPUOLI

VÄRI, SÄKÄKORKEUS

SYNTYNYT

Connie von Edelsten "Connie"

Saksalainen ratsuponi (50%)
(Deutches Reitpony)

Ori

Rautiaankimo, 146cm

03.11.2016, Saksa  , 10-vuotias

OMISTAJA

KASVATTAJA

PAINOTUSLAJI

KOULUTUS

REKISTERINUMERO

Miia (VRL-13534)

Miia (VRL-13534)

Esteratsastus

re 120cm

VH16-029-0374


30.04.2017 Palkittu Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ERJ-I palkinnolla pistein (9,5 + 40 + 18 + 20 + 15 = 102,5 p.)

Luonnekuvaus

Connie on sympaattinen kaveri, joka rakastaa rapsuttelua ja muuta huomiota. Ori on todella miellyttämishaluinen ja se varmaan suostuisi lähtemään vaikka kuuhun jos ratsastaja sitä sitä pyytäisi. Poni on oikea sydäntenmurskaaja, joka saa varmasti kaikki pitämään itsestään.

Hoitotoimenpiteet voi Connien kanssa tehdä yhtä hyvin niin karsinassa kuin käytävälläkin. Ori rakastaa harjaamista ja etenkin kumisualla hierominen on ponin mielestä ihan parasta. Connie on utelias ja rapinaa kuullessaan ori valmistautuu herkkujen saantiin. Kavioiden puhdistaminen ei ole mikään ongelma ja ori nostaa jalat helposti ja pitää ne kiltisti ylhäällä niin kauan kuin on tarve. Satuloiminen ei ole ponin mielestä mitenkään suerinhottavaa, vaikka ei se siitä nyt erityisemmin nautikkaan. Suitsia laittaessa Connie laskee päätänsä kiltisti alas ja suitset orille saa helposti päähän.

Ratsastaessa Connie on yhteistyöhaluinen ja reipas. Sileällä ori on osaava ja siitä voisi olla vaikka ratsu kouluaitojen sisäpuolellekkin. Connie osaa sileällä vaihdot, väistöt, avot ja kaikki perusjutut Helppo A tasolle saakka. Poni on herkkä pohkeelle, ohjalle ja istunnalle ja se reagoi nopeasti kaikkiin apuihin.
Esteillä Connie on innokas, välillä ehkä vähän liiankin innokas. Ori ei yleensä kuumu hirveästi, mutta jarruttaa sitä saa aina välillä. Connie on nopea kääntymään ja sen kanssa saa ratsastettua uusintaradoilla lyhyitä teitä helposti. Ori ei kyttää mitään erikoisesteitä, joten niiden kanssa ei tule ongelmia. Poni on rehellinen hyppääjä eikä se turhasta kieltele.

Kisapaikalla Connie on valpas ja äärimmäisen kiinnostunut muista hevosista. Etenkin tammoille pitää huudella ja välillä vähän pörhistelläkkin. Poni on kuitenkin helposti käsiteltävissä kisoissakin ja taluttaessakin se kävelee rauhallisesti. Kisoissa Connie on aikalailla samanlainen ratsastaa kuin kotonakin, mutta vähän terävämpi ja valppaampi. Lastaaminen ja matkustaminen ei ole Connielle mikään ongelma ja se osaa kävellä traileriin ilman taluttajaakin.

        
©
 Narie

Sukutaulu


i Braunschweigs Conny
drp (50%)


ii Parade
drp 50%, prn, 148cm

iii Paradox
nf, rn, 144cm

iie Selena
ox, km, 150cm

ie Raindrops on Roses
drp 50%, km, 146cm

iei Palazza
conn, km, 142cm

iee Ocean Breeze
ox, m, 150cm

e Leida
drp (50%)

ei Hector
xx - nf

eii Coronae Borealis
nf

eie Eho
xx

ee Borg's Clarimona
ox - conn

eei Little Black
ox

eee Zaphiir
conn


Jälkeläiset


Syntynyt Nimi Emä Omistaja
 10.12.2016  Connor von Edelsten  Cadence von Edelsten  VRL-13534
14.02.2017 Crowley von Edelsten Cadence von Edelsten Storholm

Kilpailukalenteri

Connie kilpailee porrastetuissa.
Esteratsastuksessa vaikeustasolla 3256.74p (vt. 7)
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1453.68 p.
Nopeus ja ketteryys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1803.06 p.
Tahti ja irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

 

Valmennukset & Päiväkirja

19.03.2017 - Maastossa, omistajan kirjoittama
Tänään olimme Connien kanssa maastolenkillä. Harjasin ja varustin orin käytävällä, jonka jälkeen oltiinkin valmiita lähtöön. Nousin selkään tallin pihassa, jonka jälkeen suuntasin hiekkatielle. Kävelimme reipasta käyntiä lintujen visertäessä noin kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen otin ohjat lyhyiksi ja tein vähän väistöjä tien reunasta toiseen. Pian siirsinkin orin kevyeeseen raviin. Connie oli vireällä päällä ja sainkin jaruttaa ponia aika paljon. Ravasimme reilun kilometrin verran, jonka jälkeen siirsin Connien hetkeksi käyntiin. Taputin ponia kaulalle ja annoin sille hetkeksi pitkät ohjat. Ori pärskähti muutaman kerran ja hamusi kuolainta tyytyväisenä.
Hetken käveltyämme keräsin ohjat takaisin lyhyiksi ja pyysin Connien rauhalliseen laukkaan. Laukkasimme hetken aikaa vähän hitaammassa temmossa, mutta pian annoin orin laukata hetken vähän kovemmassa vauhdissa. Tuuli vinkui silmissä ja vedet valui silmissä laukatessamme kovaa vauhtia. Pian aloinkin jo jarruttelemaan ponia ja aika nopeasti olimme takaisin käynnissä. Kävelimme varmaan viisi minuuttia, jonka jälkeen otin ohjat vähän lyhyemmäksi ja siirsin orin rauhalliseen kevyeeseen raviin. Ori oli vielä aika innoissaan laukkaamisesta ja sainkin hidastaa ponia aika paljon. Kotiin ollessa reilu kilometri matkaa siirsin ponin käyntiin ja annoin sille pitkät ohjat.
Kilometrin matka tuli käveltyä nopeasti ja pian olimmekin jo kotipihassa. Laskeuduin satulasta ja nostin jalustimet ylös, jonka jälkeen menin ponin kanssa talliin. Poni sai maastolenkin jälkeen mennä vielä pariksi tunniksi ulos kavereiden kanssa ennen sisälle tulemista.

10.12.2016 - Estevalmennus, omistajan kirjoittama
Tänään olimme Connien kanssa Marian ryhmäestevalmennuksessa omassa maneesissa. Verryttelimme sileällä aika nopeasti, jonka jälkeen tulimme laukassa muutaman kerran pikkuesteitä yksittäisinä ja muutaman esteen tehtävinä. Connie oli pikkuesteillä aavistuksen hidas, mutta hypyt oli hyviä.
Pikkuhyppyjen jälkeen tulimme kerran neljän esteen tehtävän 80-90cm korkeudella. Ori alkoi olla jo terävämpi ja hyppäsi muuten hyvin, mutta tehtävän ensimmäiselle esteelle ponnistuspaikka ei ollut hyvä.
Ensimmäinen rata hypättiin 80-90cm korkeudella. Rata oli aika tekninen, joten sekä poni, että ratsastaja joutui töihin. Ensimmäinen rata oli muuten ihan hyvä, mutta yksi puomi tuli alas, koska en ehtinyt suoristaa ponia sarjalle kunnolla. Kun kaikki oli hypännyt radan vähän pienempänä, esteet nostettiin 100-120cm korkeiksi. Toisella radalla Connie vähän innostui, mutta ei mennyt kuitenkaan liian lujaa ja ori teki hyviä hyppyjä. Ratojen jälkeen Maria antoi vähän palautetta kaikille samalla kun loppuverryttelimme ravissa.
Valmennuksen jälkeen laitoin orille kylmäyssuojat jalkaan ja fleeceloimen päälle siksi aikaa, että se kuivuisi. Connie joutui seistä sen aikaa pesarilla, että kylmäyssuojat oli ollut riittävän kauan jaloissa, sillä Conniella oli tapana repiä ne pois karsinassa.
Kun jalat oli kylmätty, otin ponilta vielä fleeceloimen pois ja vein orin karsinaan. Toin ponille vähän heinää, sillä se oli syönyt jo kaikki illan mittaan.
Kävin vielä purkamassa esteet maneesista Markuksen kanssa ja sammutin radion.

19.11.2016 - Estevalmennus, omistajan kirjoittama
Tänään olimme Jessican estevalmennuksessa kotimaneesissa Connien kanssa. Aloitimme valmennuksen ravipuomitehtävillä, jotka sujuivat osaltamme ihan hyvin. Puomien jälkeen hyppäsimme laukassa kolmea kavalettia, jotka olivat lyhyellä sivulla kaarevalla uralla. Kavaleteilla tulimme helposti liian lähelle estettä, joten siinä on vielä hiomista.
Kavalettien jälkeen siirryimme hyppäämään pitkällä sivulla olevaa linjaa. Aluksi linja oli noin 70cm korkea, mutta sitä nostettiin seuraavalle kerralle noin 90-100cm korkeaksi. Linjan hyppääminen sujui hyvin, joten siirryimme aika nopeasti seuraavaan tehtävään.
Hyppäsimme aluksi lyhyellä sivulla olevat kavaletit, joilta jatkoimme pitkällä sivulla olevalle kolmoissarjalle. Tehtävä onnistui Connielta ja minulta ihan hyvin, mutta ensimmäisellä kerralla tehtävää tullessamme tulimme kavaleteille hieman liian lujaa, jonka vuoksi välit jäivät hieman lyhyiksi.
Seuraavaksi siirryimme hyppäämään 11 esteen rataa. Rata oli aluksi noin 90cm korkeudella. Ensimmäinen rata oli ihan sujuva, mutta olisimme ehkä hieman voineet hidastaa tempoa etenkin kolmoissarjalle tullessa. Toiselle radalle esteet nostettiin 115-120cm korkeiksi. Toisella radalla tempo oli oikea ja saimme tehtyä hyvän ja tasaisen radan. Connie teki hyviä hyppyjä ja malttoi mennä rauhassa. Jessica antoi meille vielä loppupalautetta ja antoi meille kotiläksyski harjoitella kavaleteilla lisää. Hän oli kuitenkin tyytyväinen orin hyppyyn ja sanoi sen olevan parempi kuin mitä hän oli viimeksi nähnyt.
Valmennuksen loputtua loppuverryttelin Connien vielä rauhallisessa kevyessä ravissa ennen loppukäyntejä. Kävelin pitkät loppukäynnit, jonka jälkeen vein ponin talliin.

Virtuaalitalli/Virtuaalihevonen
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Miia VRL-13534
Ulkoasun kuvat © Miia VRL-13534, Trotaparamos (CC BY-NC-SA 2.0) (kuvaa muokattu)