Connor von Edelsten

NIMI

ROTU

SUKUPUOLI

VÄRI, SÄKÄKORKEUS

SYNTYNYT

Connor von Edelsten "Connor"

Saksalainen ratsuponi (50%)
(Deutches Reitpony)

Ori

Punaruunikko, 147cm

10.12.2016, Saksa , 10-vuotias

OMISTAJA

KASVATTAJA

PAINOTUSLAJI

KOULUTUS

REKISTERINUMERO

Miia (VRL-13534)

Miia (VRL-13534)

Esteratsastus

re 120cm

VH16-029-0400

Connor von Edelsten ei ole vielä käynyt laatuarvosteluissa.

Luonnekuvaus

Jo varsasta lähtien Connorista huomasi, että se omaa kultaisen sydämen. Poni osaa aina olla niin sympaattinen ja reilu kaveri, joka osaa piristää huonoimpinakin päivinä.
Hoitaessa ori on kiltti ja utelias. Connoria voi käsitellä niin karsinassa, käytävällä kuin pesarillakin ongelmitta. Oria uskaltaa päästää myös lapset harjaamaan, sillä Connor ei tekisi pahaa kärpäsellekkään, eikä se vahingossakaan tuupi turvallaan lapsia liian kovaa, mitä se saattaa joskus tehdä isompi kokoisille hoitajille halutessaan herkkuja. Kaviot ponin kanssa saa putsattua helposti, eikä se mieti kahta kertaa nostaako se kavion vai ei. Varusteetkin herralle saa puettua helposti eikä se ytään yritä vastustella kuolaimiakaan laittaessa.

Sileällä ratsastaessa Connor on rauhallinen, mutta ei missään tapauksessa laiska. Orin selkään voi sileällä ratsastaessa laittaa kokemattomankin ratsastajan. Orilla on yllättävän isot liikkeet poniksi ja pitkään harjoitusravissa istuminen tuntuu kyllä vatsalihaksissa. Laukkakin on orilla isoa, mutta siellä on huomattavasti helpompi istua kuin ravissa. Connor ei anna mitään täysin ilmaiseksi ja ratsastaja saakin hikoilla aika paljon ennen kuin poni liikkuu täydellisessä peräänannossa.
Esteillä Connor on elementissään ja silloin se vaatii jo kokeneemman pilotin selkäänsä. Innostuessaan poni on vähän hosuvaa sorttia ja se ei välillä oikein tiedä mihin väliin se jalkansa laittaisi. Ori ei varsinaisesti kuumu, mutta lujaa se osaa kyllä mennä jos ratsastaja ei jarruta. Connor rakastaa hyppäämistä ja se yrittää aina parhaansa. Ori saattaa tehdä isoja loikkia erikoisesteille, mutta koskaan se ei ole vielä kieltänyt vaikka olisi ollut kuinka erikoinen este.

Kisapaikalla Connor on aikalailla samanlainen kuin kotonakin, mutta vähän vireämpi. Lastaaminen ja matkustaminen onnistuu niin trailein kuin rekankin kanssa ongelmitta. Käsiteltäesssä Connor käyttäytyy kiltisti, eikä se hölmöile mitään. Ratsastaessa ori on valpas ja innokas ja yrittää aina parhaansa.

     
© Miia VRL-13534 / tallin omaisuutta

Sukutaulu


i Connie von Edelsten
drp, rtkm, 146cm
ERJ-I


ii Braunschweigs Conny
drp, prn, 147cm

iii Parade
drp 50%, prn, 148cm

iie Raindrops on Roses
drp 50%, km, 146cm

ie Leida
d
rp, mrn, 146cm

iei Hector
(xx - nf)

iee Borg's Clarimonda
(ox -  conn)

e Cadence von Edelsten
drp, mrn, 148cm

ei Rio Crescent
dsp, rt, 148cm

eii Rambo
ox

eie Maranda
nf x conn

ee Milkyway II
drp, trtkrj, 148cm

eei Freeway
ox

eee Saranda
lew 

iiii: Paradox (nf, rn, 144cm)
iiie: Selena (ox, km, 150cm)
iiei: Palazza (conn, km, 142cm)
iiee: Ocean Breeze (ox, m, 150cm)

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Emä Omistaja
 01.03.2017 Bambi von Edelsten Blues von Edelsten  VRL-13534

Kilpailukalenteri

Connor kilpailee porrastetuissa.
Esteratsastuksessa vaikeustasolla 3189.31p (vt. 7)
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1559.95 p.
Nopeus ja ketteryys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1629.36 p.
Tahti ja irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

 

Valmennukset & Päiväkirja

05.08.2017 - Estevalmennus, omistajan kirjoittama
Tänään olimme Connorin kanssa Marian estevalmennuksessa kotimaneesissa. Verryttelin orin itsenäisesti käynnissä, ravissa ja laukassa. Connor tuntui ihan hyvältä ratsastaa, joten en tehnyt kovin pitkää verryttelyä sileällä. Valmennus aloitettiin verryttelyhypyillä. Hyppäsimme muutaman kerran noin 60cm korkean yksittäisen pystyn, jonka jälkeen este tultiin vielä muutaman kerran vähän isompana. Connor tuli pystylle joka kerta ihan hyvin, joten siirryimme hyppäämään seuraavaksi yksittäistä okseria ensin pienempänä ja sitten isompana. Okserillekkin hypyt onnistuivat ihan hyvin, vaikka ori hyppäsikin välillä turhan suurella ilmavaralla.

Verkkahyppyjen jälkeen siirryimme hyppäämään 8 esteen rataa. Radalla oli yksittäisiä pystyjä ja oksereita suunnanvaihtoesteinä ja pitkällä sivulla oli sarja, jonka väliin tuli yksi laukka-askel. Toisella pitkällä sivulla oli viiden askeeleen pysty-okseri linja. Radalla oli helppoja teitä ja tavoitteena olikin tehdä sujuvat radat. Hyppäsimme radan aluksi 80-90cm korkeudella. Ensimmäisellä radalla Connor oli rento ja kuuliainen ratsastaa. Toiselle radalle esteet nostettiin 110cm korkeiksi. Ensimmäiselle toisen radan esteelle Connor tuli vähän pohjaan, joten ori otti etujaloilla puomin alas. Loppurata oli kuitenkin ihan sujuva ja Connor teki hyviä hyppyjä ja sain ratsastettua esteille paremmat paikat kuin ensimmäiselle esteelle. Ratojen jälkeen hyppäsimme vielä lyhyen 5 esteen radan 120cm korkeudella. Lyhyt rata oli sujuva ja Connor oli hyvä ratsastaa, joten lopetimme hypyt tältä päivältä. Loppuerryttelin oria rauhallisessa kevyessä ravissa, jonka jälkeen tein Connorin kanssa vielä pitkät loppukäynnit.

25.07.2017 - Estevalmennus, omistajan kirjoittama
Tänään olimme Connorin kanssa Susannan estevalmennuksessa omalla kotikentällä. Valmennus aloitettiin puomityöskentelyllä kevyessä ravissa. Connor tuntui aluksi vähän löysältä takapäästään ja se vähän kompasteli aluksi puomeilla. Sain kuitenkin nopeasti orin aktiivisemmaksi takajaloistaan, jolloin se alkoi liikkumaan ihan kivasti. Laukassakin tulimme muutamia puomitehtäviä ennen hyppyjä ja Connor alkoi tuntua oikein hyvältä ratsastaa. Hyppyjä otettiin aluksi muutamalle yksittäielle pystylle ja sen jälkeen jumppasarjalle, jossa oli puomeja, pystyesteitä ja viimeisenä okseri. Pikkuesteillä Connor oli ihan hyvä ratsastaa. Ennen ratojen hyppäämistä otimme vielä muutaman yksittäisen isomman hypyn 100cm korkeudella okserille ja pystylle.

Verkkahyppyjen jälkeen hevoset saivat pienet välikäynnit samalla kun valmentaja kertoi radan kulun. Rata sisälsi yksittäisiä pystyjä ja -oksereita, yhden suoran- ja kaarevanlinjan, sarjan ja muutaman erikoisesteen kuten muurin ja vesimaton. Hyppäsimme Connorin kanssa radan aluksi 100cm korkeana. Alkuradasta Connor oli vähän pohkeen takana ja löysä takajaloistaan, jonka takia se otti muutaman uomin matkaansa. Alkuradan jälkeen Connor alkoi liikkumaan paremmin pohkeesta eteenpäin ja sen hyppy oli huomattavasti parempi ja se alkoi olla myös jaloistaan varovaisempi. Toiselle radalle esteet nostettiin 115-120cm korkeiksi. Connor liikkui toisella radalla heti alusta asti napakasti eteenpäin, eikä se ollut enää yhtään pohkeen takana. Rata oli kokonaisuudessaan sujuva, vaikka parille esteelle ponnistuspaikka tulikin vähän lähelle ja olin tyytyväinen Connoriin. Ratojen jälkeen loppuverkkailin oria rauhallisessa kevyessä ravissa pidemmällä ohjalla.

15.07.2017 - Jumppaa, omistajan kirjoittama
Tänään treenasimme Connorin kanssa maneesissa aluksi sileällä ja sen jälkeen jumppasin ponia vielä vähän puomeilla ja kavaleteilla. Alkukäyntien jälkeen kersin ohjat lyhyeksi ja aoin työstämään ponia käynnissä. Päivän tavoitteena oli saada ori liikkumaan rennosti ja sen askellajit ja muoto helposti säädeltäviksi. Kun ori alkoi tuntumaan käynnissä ihan hyvältä, otin vähän kevyttä ravia molempiin suuntiin. Aluksi ravissa ori meinasi jäädä vähän kuolaimen alle ja se oli vähän hidas pohkeelle, mutta aika nopeasti Connor alkoi sekä tuntumaan, että näyttämään peilin kautta paremmalta. Laukassa ori alusta asti aika hyvä, sillä se oli rento ja sen laukkaa sai yllättävän hyvin säädeltyä heti alkuun.

Hetken sileällä laukassa työskentelyn jälkeen aloitin puomitehtävät. Ensiksi tulin pitkällä sivulla olevia ravipuomeja muutaman kerran molempiin suuntiin. Ori tuntui jo tosi hyvältä ravissa, joten en kovin kauaa mennyt puomeja ravissa. Seuraavaksi työskentelin Connorin kanssa ympyrällä olevalla kavaletilla laukassa hetken aikaa molempiin suuntiin. Connor meinasi aluksi tehdä vähän isoja ja pitkiä hyppyjä kavaletille, mutta nopeasti se oksasi, että pienemmälläkin hypyllä siitä pääsee kyllä yli. Kun ori alkoi tuntua ympyrällä hyvältä siirryin hyppäämään pitkällä sivulla olevaa jumppasarjaa, jossa oli puomeja, ristikoita, kaksi noin 70cm pystyä ja yksi okseri. Sain onneksi erään tallilaisen nostelemaan viimeisenä olevaa okseria. Tulin jumppasarjan aluksi vähän pienemmällä korkeudella pari kertaa, jonka jälkeen okseria nostettiin vähitellen isommaksi. Lopulta okseri nousi 110cm asti, jonka jälkeen päätin lopettaa, sillä Connor teki hyvät hypyt ja se alkoi olemaan aika väsynyt rankan ratsastuksen jälkeen.

Virtuaalitalli/Virtuaalihevonen
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Miia VRL-13534
Ulkoasun kuvat © Miia VRL-13534, Trotaparamos (CC BY-NC-SA 2.0) (kuvaa muokattu)