Crosby von Edelsten

 

NIMI

ROTU

SUKUPUOLI

VÄRI, SÄKÄKORKEUS

SYNTYNYT

Crosby von Edelsten "Crosby"

tanskalainen ratsuponi (50%)
(Dansk Sports Pony)

Ori

Ruunikonkirjava, 148cm

27.06.2016, Tanska  , 9-vuotias

OMISTAJA

KASVATTAJA

PAINOTUSLAJI

KOULUTUS

REKISTERINUMERO

Miia (VRL-13534)

Miia (VRL-13534)

Esteratsastus

re 130cm

VH16-029-0195

 Luonnekuvaus

27.02.2017 Palkittu Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa uusintatilaisuudessa ERJ-III palkinnolla pistein (6,5 + 34 + 20 + 13,5 + 9 = 83 p.)

♥ Crosby von Edelsten on lopetettu 15.05.2017 ♥

 

Crosby on symppis ja innokas ponipoika, joka suhtautuu kaikkeen positiivisesti. Ori on todella helppo käsitellä ja harva uskoo sen ensinäkemältä olevan ori.
Hoitaessa Crosby on kiltti ja utelias. Crosby antaa harjata joka paikasta ja kavioiden putsauskaan ei ole ongelma. Poni ei tekisi pahaa kärpäsellekkään, joten sitä voi hyvin hoitaa aloittelijat ja lapsetkin. Varusteiden laitossakaan ei ole mitään ongelmia ja suitsiessa poni laskee päänsä ihanasti hoitajan syliin, jotta pienempi kokoisetkin saisivat suitset puettua.
Taluttaessa Crosby käelee hitaasti ja varmasti taluttajansa vierellä alahuuli roikkuen. Ponilla ei tunnu koskaan olevan kiire tallista tarhaan tai toisinpäin, joten ei haittaa vaikka se jäisikin viimeisimpien joukkoon hevosia ulos vietäessä.

Ratsastaessa Crosby on vaihteleva ja välillä hieman keskittymätön. Poni on ajoittain ratsastaessa hieman säikky ja ylienerginen, joten se ei ole aloittelijoiden ratsu vaikka käsiteltäessä se on kuin unelma. Poni saattaa ola välillä jopa hieman tahmea, mutta toisena päivänä se taas voi olla kuin lentoon lähdössä. Avuille poni ei ole mikään superherkkä, joten kannuksetkin ponille voi ottaa. Tuulisina päivinä Crosby löytää maneesin nurkista aina kaikennäköisiä mörköjä joita täytyy säikkyä. Keskittyessään ori osaa kulkea hienosti ja se on silloin oikein mukaa ratsastaa, voi kun vain sillä olisi semmoinen hyvä päivä joka päivä.
Esteillä ori on elementeissään ja silloin kaikki mörötkin tuntuvat unotuvan ja poni keskittyy hyppäämiseen hyvin. Crosby hyppää voimalla, joten ratsastajalta se vaatii tasapainoa. Poni saattaa välillä esteillä olla hieman vahva, mutta se silti vastaa apuihin hyvin. Poni kyttää joitakin erikoiseteitä, mutta suurimmasta osasta se menee ensi yrityksellä yli.

Kisapaikalla Crosby on vireämpi kuin kotona, mutta se on edelleen helposti käsiteltävä. Verryttelyssä poni tuntuu keskittyvän kaikkeen muuhun kuin olennaiseen, mutta radalla se onneksi keskittyy hyvin.

         
© VRL-13534


Sukutaului Quinientos V
npa (50%)


ii Havenly Bandit
wA, km

iii Quit Cool
wA, m

iie Mango Maddness
wA, rt

ie Queen of Swords
ox, m

iei Galloping Joy
ox, km

iee Mexican Treat
ox, rn

e Milkyway II
drp (50%)

ei Freeway
ox

eii Pantomime
ox

eie Maid Marion
ox

ee Saranda
lew

eei Highway Express
lew

eee Final Destination
lew


Jälkeläiset

 

Syntynyt Nimi Emä Omistaja
 03.11.2016  Fairfax von Edelsten  Cascada Random  VRL-13534


Kilpailukalenteri

 

Crosby kilpailee porrastetuissa.
Esteratsastuksessa vaikeustasolla 3026.87p (vt. 7)
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1396.83 p.
Nopeus ja ketteryys: 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1630.04 p.
Tahti ja irtonaisuus: 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

 

Valmennukset & Päiväkirja

 

20.11.2016 - Kisoissa, omistajan kirjoittama
Tänään olimme kisaamassa Crosbyn kanssa aluekilpailuissa noin 10km päästä Edelstenistä. Mukana meillä oli Crosbyn lisäksi Connie ja hoitajana toimi Iina. Hyppäsin Crosbylla 105cm ja 110cm luokat ja Conniella 100cm ja 105cm. Saavuimme kisapaikalle noin tunti ennen ensimmäistä starttiani. Kun olin hypännyt Conniella 105cm radan, Iina otti sen kävelytettäväkseen ja minä otin Crosbyn pois trailerista. Nousin Crosbyn selkään omin avuin ja lähdin kävelemään läheiselle tielle.
Verryttelyn jälkeen odottelin maneesin ulkopuolella starttiani. Pian ovi aukesikin ja pääsin sisään maneesiin. Sisälle tultuani ori päästi kimeän hirnahduksen. Radalla Crosby tuntui ihan hyvältä, vaikka se oli aavistuksen jännittynyt. Suoritimme radan puhtaasti ja pääsimme tällä hetkellä sijalle 2.
Luokan loputtua meidät kutsuttiin palkintojenjakoon ja sijoituimme sijalle 3. Kunniakierroksella Crosby otti muutaman ilopukin edeltävien ratsukoiden lähtiessä vauhdikkaasti kunniakierrokselle.
Seuraava luokka alkoi nopeasti palkintojenjaon jälkeen. Verryttelin Crosbyn lyhyesti, jonka jälkeen aloin jälleen odottamaan starttia.
110cm rata oli ihan hyvä, vaikka Crosby olikin vähän vahva ja teki erikiesteille valtavia loikkia. Pääsimme radan puhtaasti ja tulimme uusinnan maaliin johtoajalle. Radan jälkeen Iina laittoi Crosbylle fleeceloimen päälle siksi aikaa kun odottelimme luokan loppua. Luokassa oli aika vähän lähtijöitä, joten ei mennyt kauaakaan kun meidät kutsuttiin palkintojen jakoon. Sijoituimme 2 sijalle yhden ratsukon ohittaessamme aikamme, mutta hopeahan ei ole häviö.
Palkintojen jaon jälkeen otimme Iinan kanssa Crosbylta satulan pois ja fleeceloimen tilalle, jonka jälkeen olimme valmiita kotimatkalle. Tyytyväinen reissuun sai olla, Conniekin sijoittui 100cm luokassa viidenneksi, mutta 105cm luokassa tuli yksi harmillinen pudotus.

 

06.11.2016 - Maastossa, omistajan kirjoittama
Tänään olimme Crosbyn kanssa maastossa. Pakkanen puri poskia kun astuin taloni ulko-ovesta ulos ja suubtasin kohti tallia. Kävin hakemassa Crosbyn sisälle ja aloitin harjaamaan sitä puhtaaksi. Crosby katsoi minua uteliailla silmillään, kun toin sen varusteet karsinalle. Laitoin ponille ensiksi suojat ja sitten satulan ja vielä suitset.
Nousin pihassa selkään ja suuntasin tieni peltotielle. Ori tuntui vähän virtaisalta pakkasen takia.
Kun olimme saapuneet peltotielle, siirsin Crosbyn raviin. Ori ravasi korvat pystyssä reippaasti ja hiljaisuuden rikkoi ainoastaan ponin kavioiden osuminen maahan tasaiseen tahtiin.
Pian siirsin orin käyntiin ja annoin sen hetken kävellä. Poni pärski ja liikutteli kuolainta suussa tyytyväisen näköisenä.
Hetken kävelyn jälkeen nostin laukan ja Crosby ampaisi vähän turhankin reippaaseen laukkaan. Poni oli vahva, eikä se olisi halunnut hidastaa, mutta pian se suostui kuuntelemaan pidätteitä ja hidastamaan. Otin välillä Crosbyn käyntiin ja nostin uuden laukan.
Laukkojen jälkeen kotiin ei ollut enää kovin pitkä matka, joten aloitin ottamaan loppuraveja. Ravasin ensin vähän lyhyemmällä ohjalla, kunnes poni rauhoittui, jolloin annoin sille hieman pidempää ohjaa. Ravasimme noin kilometrin verran, jonka jälkeen siirryimme käyntiin.
Crosby käveli reipasta käyntiä eteenpäin ja minä lämmittelin jäätyneitä sormiani. Taputin ponia vähän kaulalle ja se jälleen pärski tyytyväisenä
Kotona riisuin ja hoidin ponin. Kun olinbsaannut Crosbyn hoidettua, kävin hakemassa vielä loputkin ponit yöksi sisälle.

 

Virtuaalitalli/Virtuaalihevonen

Ulkoasu ja sen kuvat @ 2017 Miia (VRL-13534), Søren Lundsgaard, Werry (VRL-12945)