Let's Go Best Loopy

ROTU

SUKUPUOLI

VÄRI, SÄKÄKORKEUS

SYNTYNYT

IKÄ

tanskalainen ratsuponi (50%)

Ori

Kimo, 146cm

01.01.2015, Tanska

9-vuotias

OMISTAJA

KASVATTAJA

PAINOTUSLAJI

KOULUTUSTASO

REKISTERINUMERO

Kira (VRL-13534)

Birtney Queenland (evm)

Esteratsastus

re 120 cm

VH15-029-0484 

 

 

Let's Go Best Loopy on kuollut 15.07.2016. Kiitos kaikesta ♥
30.06.2016 Palkittu Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa  ERJ-I palkinnolla pistein (8,5 + 40 + 20 + 19 + 15 = 102,5 p.)

 

Luonnekuvaus

Luumu on ollut aina luonteeltaan vähän arka ja varovainen, mutta se on kuitenkin utelias uusia asioita kohtaan. Laumassa ori ei kuulu ylimpään sorttiin, mutta aivan pahnan pohjimmaiseksi se ei ole kuitenkaan joutunut. Vieraat ihmiset, kengittäjä ja eläinlääkäri on ponin mielestä hurjan pelottavia, mutta yleensä kaikki toimenpiteet on pystytty tekemään ilman rauhoitusta. Orin varovainen käytös johtuu todennäköisesti siitä, kun poni asui hetken sellaisessa kodissa jossa raippa ja voima oli kovassa käytössä, mutta onneksi Luumu pääsi sieltä nopeasti pois uuteen kotiin.
Hoitaessa Luumu viihtyy paremmin pesupaikalla, sillä karsina on ponin oma turvapaikka, johon se ei halua kenenkään muun tulevan. Ori on aika herkkis, joten liian kovakourainen harjaus voi saada orin stressaantumaan ja silloin se voi vähän uhitella takajaloillaan. Satula kannattaa laittaa Luumun selkään hellävaraisesti, sillä muuten poni saattaa vetää pientä paniikkia. Kuolaimet ori ottaa kiltisti suuhunsa, eikä se yritä yhtään kiskoa päätä pois. Ori rakastaa pitkiä rapsutteluhetkiä sekä tietenkin herkkuja, etenkin omena on Luumun suosiossa.
Ratsastaessa Luumu on energinen ja vähän säpäkkä. Koulupuolella ori hallitsee helpon tason asiat hyvin ja se kuuntelee hyvin ratsastajan apuja. Ori on herkkä istunnalle ja pohkeelle, eikä sen kanssa tarvitse kannuksia tai raippaa. Laukassa Luumu voi vähän kuumua, mutta sen saa rauhoittumaan kuitenkin nopeasti. Ori saattaa vähän säpsyä kentän reunoilla piileksiviä mörköjä etenkin tuulisella säällä.
Esteillä Luumu on reipas ja vähän kuumahko ratsastaa, mutta se kuitenkin vastaa nöyrästi ratsastajan apuihin. Ori voi käydä etenkin isoilla esteillä vähän vahvaksi, joten sillä käytetään hypätessä vähän vahvempaa kuolainta. Jotkut erikoisesteet saattavat olla Luumun mielestä pelottavia ja ponia ei saa niistä ainakaan pakolla yli, mutta rauhallisen ratsastaan kanssa ori menee yleensä ensimmäisellä yrityksellä yli. Luumu on todella tarkka jaloistaan ja sen kanssa ei ihan helpolla tule puomit alas.
Kisapaikalla Luumu vähän stressaa vieraita hevosia ja uusia paikkoja, mutta se kuitenkin yrittää parhaansa, vaikka joskus pelko viekin voiton. Verryttelyssä ori voi vähän kytätä ja säpsähdellä kaikkea, mutta radalla se on jo huomattavasti rennompi. Lastaaminen on Luumun kanssa vielä vähän haastavaa sen traumojen vuoksi, mutta joka kerta poni menee traileriin paremmin. Luumu matkustaa rauhassa etenkin tutun kaverin kanssa, mutta yksin matkustaminen on sille vähän stressaavaa, mutta onneksi olemme yleensä isolla ponijoukolla kisoissa, joten yksin se aika harvoin joutuu matkustamaan.

        
        

© ransu.kuvat.fi

Sukutaulu

i  Leave It To Me
trak x ox, 155cm, km

ii Once in a Blue Moon
trak, 167cm, rn

iii Ever so Clever
trak, 169cm, rn

iie At The Moment
trak, 161cm, km

ie Northen Lights
ox, 150cm, kkm

iei Leave It To You
ox, 148cm, kkm

iee When Lightning Strikes
ox, 151cm, km

e Magic Touch
wA x conn, 136cm, rnpäist

ei Rock Candy
wA, 120cm, rnvkk

eii Robyn Hood
wA, 120cm, rnvkk

eie Jezzabelle
wA, 120cm, km

ee Kentucky Roses
conn, 138cm, rtpäist

eei Knock Your Socks Off
conn, 143cm, kkm

eee Target's Grand Splash
conn, 135cm, prt

 

 

Luumun isä Leave It To Me oli trakehnerin ja arabialaisen täysiverisen risteytys. Väriltään ori oli kimo ja säkäkorkeutta siltä löytyi 155 senttimetriä. Luonteenpiirteitä hevonen peri sekä isältään että emältään. Arabeille tyypillistä säpäkkyyttä se peri emänpuolelta ja isänpuolelta se sai miellyttämishaluisuutta ja älykkyyttä. Leave It To Me syntyi Belgiassa suureen ratsastuskeskukseen. Ori sai heti ratsunuransa alusta asti ammattimaista koulutusta, joten siitä tuli monipuolinen ratsu. Ori aloitti kilpailemisen esteratsastuksessa, mutta se alkoi myös kilpailemaan koululuokissa myöhemmällä iällä. Leave It To Me menestyi hyvin molemmissa lajeissa, jonka vuoksi orilla kokeiltiin startata muutama kenttäkilpailu. Hevonen pärjäsi ihan hyvin  myös kenttäkilpailuissa, mutta sen ratsastaja ei ollut kiinnostunut kenttäratsastuksesta, joten kentässä kilpaileminen jäi sitten vain muutaman kerran kokeiluksi. Estepuolella ori pääsi kilpailemaan 120 senttimetrin luokkia ja koululuokissa se kilpaili Vaativan B:n tasoisissa luokissa. Kilpauransa jälkeen ori muutti sen omistajan ystävälle harrastekotiin. Uudessa kodissa ori oli aika kevyellä käytöllä ja se aloitteli myös hiljalleen siiitosuraansa. Kun Leave It To Me oli 20-vuotias, jäi se kokonaan siitoseläkkeelle. Ori sai yhteensä 15 varsaa, joista kaikki syntyivät terveenä. Hevonen lopetettiin 24-vuotiaana vanhuuden vaivojen vuoksi.

Luumun isän isä Once in a Blue Moon oli menestyksekäs ja tunnettu estehevonen ympäri maailmaa. Rodultaan hevonen oli trakehner ja väriltään se oli suklaansävyinen ruunikko. Säkäkorkeutta herralla oli 167 senttimetriä. Once in a Blue Moon syntyi arvostettuun estehevosten kasvatustilalle Saksan Berliiniin. Luonteeltaan ori oli persoonallinen ja ratsastaessa se oli kuuma ja herrkä ratsastaa. Nuorena hevonen kävi useissa näyttelyissä ja se palkittiin muutaman kerran näyttelyiden parhaana orina. Ratsunuransa Once in a Blue Moon aloitti ammattiratsuttajan käsissä ja siitä huomasi heti nuorena, että sillä tulisi olemaan paljon potentiaalia. Ori kilpaili ammattiratsuttajan kanssa kansalliselle 140cm tasolle saakka, mutta pian se sai selkäänsä uuden ratsastajan kun eräs Saksan menestyneimmistä esteratsastajista halusi ostaa sen. Uuden ratsastajan kanssa ori eteni nopeasti kansainväliselle tasolle ja se pääsi kilpailemaan 160cm luokissa. Ratsukko osallistui World Cup- kilpailuihin usena kautena ja parhaana sijoituksena kilpailuista oli finaalin 3. sija. Ori jätettiin ansaitulle siitoseläkkeelle jo 15-vuotiaana. Once in a Blue Moon palasi syntymäkotiinsa astumaan tammoja. Ori sai yhteensä 87 varsaa ja se lopetettiin 20-vuotiaana tarhassa tapahtuneen tapaturman aiheuttamien vammojen seurauksena.

Luumun isän emä Northern Lights oli luomoavan kaunis kimo arabialainen täysiverinen tamma. Säkäkorkeutta tammalta löytyi 150 senttimetriä. Northen Lights syntyi Espanjaan arabisiittolaan. Tamma eli nuorena isossa laumassa, jossa siitä varttui kestävä ja älykäs hevonen. Hevonen oli vähän ikätovereitaan jäljessä, sillä sen ratsukoulutus aloitettiin vasta 5-vuotiaana. Northen Lights aloitti kilpailemaan matkaratsastuksessa 7-vuotiaana.  Aluksi tammalla oli vielä hitusen liian huono kunto, joten sijoituksille se ei kilpailuissa yltänyt. Pikkuhiljaa Northern Lights alkoi kuitenkin saada kuntoa ja kestävyyttä lisää ja sijoituksiakin alkoi matkaratsastuskilpailuista tulemaan. Tamman kanssa kilpailuissa oli välillä vähän haastavaa, koska se oli säikky luonteeltaan. Tamma jäi ratsastuskäytöstä pois jo 13-vuotiaana ja se alkoi etsiä uutta kotia. Nothern Lights myytiin Belgiaan suurelle kartanotilalle, jossa sillä alettiin käydä näyttelyissä. Tamma menestyi  näyttelyissä hyvin ja se kantakirjattiiin II-palkinnolla. Näyttelyuransa jälkeen tamma pääsi siitostamman hommiin. Northern Lights sai yhteensä 5 varsaa, yksi valitettavasti kuitenkin menehtyi. Tamma lopetettiin 22-vuotiaana synnytyksessä tuleisiin komplikaatioihin.

Luumun emä Magic Touch on welsh-  ja connemaranponin risteytys. Säkäkorkeutta Magic Touchilta löytyy 136 senttimetriä ja väriltään tamma on ruunikonpäistärikkö varustettuna isolla läsillä ja korkeilla sukilla. Luonteeltaan tamma on aina ollut ystävällinen ja yritteliäs, mutta toki pieniä tammamaisuuden piirteitäkin siitä löytyy. Magic Touch syntyi Irlannissa pienelle maatilalle. Tamman kasvattaja oli kiinnostunut agilitysta, joten poni oppi aika paljon erilaisa temppuja ennen ratsukoulutusta. Tamma varsotettiin kerran sen ollessa 4-vuotias, mutta alku kantavuudesta sitä alettiin totuttaa jo satulaan ja ratsastajaan. Mammaloman jälkeen ponin kanssa aloitettiin ratsukoulutus kunnolla. Magic Touch kilpaili kasvattajansa kanssa muutamat seurakilpailut, kunnes tamma jouduttiin myymän kasvattajan elämänmuutoksen vuoksi. Magic Touch myytiin Englantiin taitavalle poniratsastajalle. Uuden omistajansa kanssa tamma alkoi kehittymään nopeasti ja ratsukko aloitti kilpailemaan esteratsastuksessa. Tamma pääsi kilpailemaan korkeimmillaan 100cm luokkia aluetasolla ihan hyvin menestyen. Pienestä koostaan huolimatta ponilla oli paljon kapasiteettia ja erinomainen hyppytyyli. Tamman ratsastajan kasvettua ulos ponista se sai jäädä muutamaksi vuodeksi siitoskäyttöön. Magic Touch kerkesi saada  2 varsaa, jonka jälkeen se löysi uuden kotinsa naapurikaupungista, jossa sillä alettiin jälleen kilpailla. Uusi omistaja oli nuori poniratsastaja ja Magic Touch nosti uuden ratsastajansa ristikkoluokista 90-100cm tasolle. Nykyään tamma asuu edelleen samassa paikassa ja toimii tällä hetkellä kevyessä harrastekäytössä.

Luumun emän isä Rock Candy oli tunnettu Welsh A-sektion poni. Väriltään se oli ruunivoikko ja säkäkorkeutta se omasi 120 senttimetriä. Luonteeltaan ori oli herrasmiesmäinen ja se käyttäytyi hyvin tilanteessa kuin tilanteessa. Rock Candy omasi erinomaisen rakenteen, jonka vuoksi se menestyi hyvin näyttelyissä. Ori syntyi Ison-Britannian Skotlannissa pienelle welshponeja kasvattavalle tilalle. Poni kävi nuoresta asti näyttelyissä ja se kantakirjattiin 5-vuotiaana I-palkinnolla. Nuorena orin kanssa puuhailtiin ennen ratsukoulutusta kaikenmoista, sitä irtohypytettiin, juoksutettiin, mentiin agilityä ja sen kanssa tehtiin paljon maastakäsittelyharjoituksia. Ratsunuransa Rock Candy aloitti ammattiratsuttajan kanssa, mutta se sai pian uuden pienikokoisemman poniratsastajan. Ponilla kilpailtiin näyttelyiden ohella este- ja kouluratsastuksessa. Esteillä orilla kilpailtiin 70cm luokkia ja koulupuolella Helppo B luokkia. Ori oli koko elämänsä kilpailuiden ja näyttelyiden ohella siitoskäytössä ja se olikin joka vuosi tammojen omistajien suosiossa. Eläkkeelle Rock Candy jäi 18-vuotiaana, mutta se oli vielä siitoskäytössä. Ori lopetettiin 25-vuotiaana vanhuuden vaivojen vuoksi.

Luumun emän isä Kentucky Roses oli rautiaanpäistärikkö 138 senttimetriä korkea connemaranponi tamma. Kentucky Roses syntyi Ison-Britannian Irlannissa yksityisen kasvattajan talliin. Tamma varttui siellä kolmevuotiaaksi, jonka jälkeen se laitettiin myyntiin. Poni myytiin ratsastuskouluun Englantiin, jossa se sai kasvaa vielä nelivuotiaaksi ennen ratsukoulutusta. Kentucky Roses oli aluksi tallin työntekijöiden ratsastettavana, joidenka kanssa se oppi nopeasti. 5-vuotiaana tamma alkoi tekemään ratsastuskoulun tunteja. Ensimmäiset pari kuukautta poni toimi tunneilla ihan hyvin, mutta se kuitenkin kyllästyi kentän kiertämiseen aika nopeasti ja se alkoi keksimään kaikkea muuta tekemistä päästäkseen eroon ratsastajastaan. Pystyynhyppimiset, pukittelut ja äkkilähdöt olivat etenkin ponin bravuureita, joten se päätettiin ottaa pois tuntikäytöstä. Kentucky Roses jäi rasastuskoululle tarpeettomaksi, joten se muutti jälleen uuteen kotiin. Tamman uusi koti oli jälleen Irlannissa, jossa se pääsi napakan junioriratsastajan käsiin. Alkutaipale oli uudenkin omistajan kanssa hankalaa, sillä se jatkoi edelleen temppuilujansa. Pian he löysivät kuitenkin yhteisen sävelen ja ratsastus alkoi sujua. Kentucky Roses pääsi kilpailemaankin junnuratsastajan kanssa este- ja kouluratsastuksessa. Kaksikko aloitti aluksi ihan pienistä luokista, mutta nopeasti he edistyivät alue- ja kansalliselletasolle. Esteillä he pääsivät kilpailemaan säännöllisesti 100-110cm luokkia ja koulupuolell Helppo A tasoisia luokkia. Kun tamman ratsastajala loppui ponivuodet, sillä tehtiin yksi varsa ja poni synnytti terveen varsan. Kentucky Roses jouduttiin kuitenkin lopettamaan äkillisesti ähkyn seurauksena sen ollessa 17-vuotias.

 

 

 

 

Jälkeläiset

 

Luumu on tarjolla jalostukseen
 
s.00.00.-00    o. Champagne von Edelsten    e. My Maya      om. VRL-13534
s.00.00.-00    o. Laurenzio von Edelsten       e. My Maya      om. VRL-13534

Kilpailukalenteri

26.09.2015     ERJ     Esteratsastus         Kutsu        110cm - 04/30
21.10.2015     ERJ     Esteratsastus         Kutsu        110cm - 01/40
27.10.2015     ERJ     Esteratsastus         Kutsu        110cm - 05/40
04.11.2015     ERJ     Esteratsastus         Kutsu        110cm - 04/40
29.10.2015     ERJ     Esteratsastus         Kutsu        120cm - 01/30
01.11.2015     ERJ     Esteratsastus         Kutsu        120cm - 02/30
01.11.2015     ERJ     Esteratsastus         Kutsu        110cm - 01/50

23.11.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        120cm - 03/30
24.11.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        120cm - 05/30
26.11.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        120cm - 05/30
25.11.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 02/40
26.11.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 02/40
18.12.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 02/30
20.12.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 01/30
23.12.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 04/30
24.12.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 02/30
31.12.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 05/30
01.01.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 03/30
04.01.2015     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 04/30
17.01.2016       ERJ        Esteratsastus            Kutsu        120cm - 05/30
16.02.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 04/30
16.03.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 03/30
18.03.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 01/30
02.03.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 03/50
10.03.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 07/50
14.04.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        120cm - 01/30
16.04.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        120cm - 05/30
18.04.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        120cm - 05/30
03.04.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        120cm - 03/30
01.05.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        120cm - 02/30
08.05.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        120cm - 03/30
10.05.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        120cm - 03/30
21.05.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 03/30
22.05.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 02/30
23.05.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 03/30
27.05.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 02/30
29.05.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 05/30
14.06.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 06/40
15.06.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 02/40
18.06.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 06/40
15.06.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 04/30
17.06.2016     ERJ      Esteratsastus        Kutsu        110cm - 05/30


Valmennukset & Päiväkirja

 

03.04.2016 - Kilpailuihin valmistautumista, omistajan kirjoittama
Satulasaippua tuoksui satulahuoneessa, kun puunailin Luumun satulaa edustuskuntoon. Viime putsauksesta oli vierähtänyt jo kuukausi, kun edelliset kisat olivat viimeksi silloin. Irrotin kaikki remmit satulasta ja putsasin ne ensin satulasaippualla ja sitten vielä rasvasin ne valjasrasvalla.Kun satulan putsaus oli täysin valmis, aloitin miettimään minkä satulahuovan laittaisin. Päädyin tummansiniseen flättärihuopaan ja valitsin myös huovan kanssa samaa sarjaa olevan korvahupun. Putsasin vielä suitset ja martingaalin, jonka jälkeen aloin pakkailemaan. Laitoin kaikki tavarat tilaviin pusseihin, tosin ne eivät olleet siellä pakkaamisen jälkeen kyllä kovinkaan järjestelmällisesti.
Kun valmistautuminen oli varusteiden osalta ohi, pääsin puunaamaan ponia. Olin ratsastanut Luumun jo ennen kuin aloitin putsaamaan varusteita. Tein sileällä työskentelyä noin 40 minuuuttia, taivuttelin ja ratsastin sitä eteenalas. Saapuessani ponin karsinalle se hörähti ja katseli uteliailla silmillään minuun. Talutin orin pesupaikalle ja kävin sen jälkeen hakemassa tarvittavat välineet pesupaikalle. Aloitin iihan vain harjaamalla koko ponin karvan läpi pehmeällä harjalla. Poni nautti harjaamisesta ja ponin alahuuli alkoi roikkumaan sen rentoutuessa. Seuraavaksi selvitin ponin jouhet kammalla. Harja ei ollut yhtään takkuinen, mutta hännässä oli takkuja senkin edestä. Kun olin saanut hännän selvitettyä, otin sakset käteen ja aloin siistimään vuohiskarvoja. Niissä ei ollut onneksi kova työ ja sain ne nopeasti leikattua siisteiksi. Poni alkoi olla valmis, joten vein sen takaisin karsinaan. Jaoin vielä kaikille poneille yöheinät, jonka jälkeen pääsin kotiin nukkumaan.

28.03.2016 - Estevalmennus, omistajan kirjoittama
Tänään meillä oli Isabellan estevalmennus oman tallimme lähellä olevalla ratsastuskoululla. Ulkona oli jo mukavan keväistä, mutta pieniä lumikasoja löytyi vielä pelloilta. Harjasin ponin kotona ja laitoin sille kaikki kuljetuskamat päälle sekä pakkasin ratsastusvarusteet autoon. Kun kaikki alkoi olla valmista lastasin Luumun traileriin. Ori vähän epäili koppiin menemistä, mutta sain sen kuitenkin sinne ensimmäisellä yrityksellä. Matkaa valmennuspaikalle oli noin 10 kilometriä, joten matkassa ei mennyt kovinkaan kauaa. Perillä otin orin pois kopista ja se tarkasteli samantien ympäristöään varovaisesti. Jotkut pihalla olevat esineet olivat orin mielestä pelottavia ja ne se halusi kiertää aina kaukaa. Sain varustaa Luumun ratsastuskoulun pesupaikalla. Poni oli vähän säpsy vieraassa tallissa ja pienetkin äkkinäiset liikkeet saivat sen vähän hypähtämään paikoillaan. Varusteet laitettuani sain mennä heti maneesiin verkkaamaan. Tein aika pikaisen verkan, riitti että sain ponin rennoksi. Pian aloitimmekin sitten jo hyppytehtävät. Aluksi tulimme ympyrällä kahta pystyä. Luumu oli vähän kiireinen ja se meinasi valua pitkäksi, mutta puolipidätteillä sain sen pidettyä kasassa. Seuraavaksi tulimme kaikki radan tehtävät yksitellen läpi ja sen jälkeen siirryimmekin jo rataan. Rata oli aika simppeli, mutta se sisälsi ihan kiittettävästi erikoisesteitä joita Luumu saattaisi vähän jännittää. Rata oli aluksi noin 100cm korkea, joten aika helposti pääsisimme radasta yli. Ori yllättikin minut ensimmäisellä radalla täysin, sillä se hyppäsi todella rohkeasti pelottavienkin erikoisesteiden yli, vaikka se tekikin vähän isompia hyppyjä. Toisella radalla esteet olivat 120cm korkeita ja muutama este taisi olla 125cm korkeudella. Luumu vain parani entisestään toisella radalla ja se teki ihan superhienoja hyppyjä. Hyppyjen jälkeen loppuverkkasin ponin vielä itsenäisesti ja sain Isabellalta palautetta. Valmennuksen jälkeen sain lähteä ponin kanssa siis tyytyväisenä kotiin.

05.07.2015 - Hellepäivän uittoreissu, omistajan kirjoittama
Lämpömittari näytti yli +25 astetta ja aurinko paahtoi armottomasti. Koulutuuppailut suorassa auringonpaahteessa kentällä tai tukahduttavan kuumassa maneesissa ei tänään hirveästi houkuttanut, mutta uiminen kelpaisi mainiosti. Päätin sitten lähteä uittamaan Luumua ja samalla tekisimme rennon lenkin maastossa. Lähdin hakemaan oria aitumella, jossa se mussutti heinää kavereidensa kanssa. Muutkin ponit olisivat mieluusti seuranneet Luumua portin ulkopuolelle, mutta sain ne kuitenkin jätettyä aitojen sisäpuolelle. Tallissa harjasin ja laitoin ponille suitset päähän pikaisesti, jonka jälkeen olimme valmiita lähtöön. Nousin kentällä ponin selkään jakkaralta ja sitten suuntasimme kohti maastopolkuja. Sunnuntain hiljaisuudessa kuului vain Luumun kavioiden osumat tiehen. Hyttyset kiusasivat minua ja ponia, mutta kävelimme sen verran reippaasti, etteivät ne pääisisi kovin helposti puremaan. 10 minuutin kävelyn jälkeen keräsin ohjat lyhyiksi ja pyysin ponin raviin. Oria ei hirveästi helle hidastanut ja se ravasi reippaasti korvat höröllä. Uittopaikalle saapuessamme siirsin ponin käyntiin ja kävelimme rantaan. Luumu ensin katsoi vettä vähän epäröiden, mutta rohkaistuttuaan se hyppäsi hirmuloikalla veteen. Valahdin ponin kyljlle, mutta päsin kipuamaan takaisin selkään tippumatta. Uimme vedessä jonkin aikaa ja ori selvästi nautti uimisesta alku jännityksen jälkeen. Pian menimme takaisin rantaan ja poni halusikin mennä heti pieharoimaan päästyään maalle. Hyppäsin alas kyydisä ja annoin orin piehtaroida. Poni oli peihtaroimisen jälkeen likainen, mutta hyppäsin silti takaisin selkään. Kaivoin taskustani porkkanan ja annoin sen ponille ennen kuin lähdimme kohti kotia.

    Virtuaalitalli / Virtuaalihevonen

Ulkoasu ja sen kuva @ 2016 Kira (VRL-13534)