Vanya


† Vanya on lopetettu 01.08.2016 †

Kiitos kaikesta ♥

Koskaan ei tiedä
onko aikaa paljon
vai vähän,
yht´äkkiä huomaa
se päättyikin tähän.
On paikkasi tyhjä ja
korvaamaton, ja
kaipuu suuri
sanaton.

ROTU

SUKUPUOLI

VÄRI, SÄKÄKORKEUS

SYNTYNYT

IKÄ

Saksalainen ratsuponi (50%)

Tamma

Ruunikonpäistärikkö, 148cm

01.01.2015, Saksa  

12-vuotias

OMISTAJA

KASVATTAJA

PAINOTUSLAJI

KOULUTUS

REKISTERINUMERO

Kira (VRL-13534)

J. Schaffhausen (evm)

Esteratsastus

re 120 cm

VH16-029-0011

Taustaa


31.07.2016 Palkittu Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa heinäkuussa ERJ-I palkinnolla pistein (7,5 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102,5 p.)Vani muutti Edelsteniin sen ollessa 6-vuotias lihakseton metsänpeikko, mutta nyt se alkaa näyttää jo kilpaponilta. Tamma muutti meille suoraan kasvattajalta Saksasta, jossa se oli aloitellut jo ratsun alkeita ammattilaisen opetuksessa.

Luonnekuvaus

Vani on yleisesti luonteeltaan ystävällinen, mutta hieman arka ja säikky. Tamma on hyvin seurallinen ja se pitää etenkin maastakäsittely harjoituksista ja rapsutuksista.
Hoitaessa Vani on utelias ja kiltti, mutta se saattaa vähän säpsähtää jos hoitaja tekee äkkinäisen liikkeen. Poni antaa harjata muista paikoista hyvin, mutta pään harjaamisesta neiti ei tykkää yhtään. Kavioiden putsaus onnistuu joinakin päivinä hyvin, mutta välillä se ei mieluusti nostaisi kavioitaan.  Varusteiden laitto onnistuu neidin kanssa ongelmitta. Taluttaessa Vani malttaa kävellä rauhallisesti, mutta matkan varrella olevat hirvitykset saattavat saada tamman säpsymään. Etenkin tuulen mukana liikkuvat pressut ovat tamman mielestä hurjan pelottavia.
Ratsastaessa Vani on reipas ja herkkä, mutta siitä löytyy myös itsepäisiä piirteitä. Uusia ratsastajia tamma saattaa testata pukittelulla ja pystyynhyppimisellä, mutta jos ponille näyttää ratsastajan olevan pomo, niin se lopettaa pelleilyt nopeasti. Vani osaa koulupuolella aikalailla perusjutut, mutta myös muutamat vaativammatkin koululiikkeet sujuu. Tamma voi olla välillä vähän kiireinen ja se ei oikein malttaisi kulkea pyöreänä, mutta kun ratsastaja jaksaa työstää rauhallisesti, niin ponikin alkaa rentoutua ja rentona se osaa kulkea todella hienosti.
Esteillä Vani on aika tasainen, se ei kuumu juuri ollenkaan ja se kuuntelee hyvin ratsastajan apuja. Tamma hyppää rehellisesti niin kaukaa kuin läheltäkin, mutta se ei silti ole automaatti. Jos ratsastaja ei ole hereillä, poni saattaa päättää että ei halua hypätä ja silloin alkaa kieltely. Erikoisesteet ovat Vanin mielestä pelottavia ja sen kanssa on ollut aikamoinen työ saada se hyppäämään erikoisesteistä yli. Erikoisesteille tultaessa Vani tarvitsee tasaisen tuen kädestä ja jalkaa kiinni muutamaa askelta ennen estettä.
Kilpailupaikalla Vani osaa käyttäytyä fiksusti, mutta sitä saattaa vähän jännittää uusi paikka. Verryttelyssä tamma saattaa kytätä ympärillä olevia esineitä, joten Vani vaatii pitkän verryttelyn, että se rentoutuu. Radalla poni tekee aika isoja hyppyjä ja se pysyy jaloistaan aina kaukana puomeista. Ratsastajan on pysyttävähyvin hereillä erikoisesteille tultaessa, sillä muuten tamma saattaa kieltää ja jäädä kyttäämään estettä.
Lastaaminen onnistuu Vanin kanssa moitteettomasti mutta matkustaessa se stressaa aika paljon jos sillä ei ole kaveria mukana.

 


Sukutaulu


i Kentucky Boy
x, 160cm, m

ii Captain VXIII
ox, 154cm, rn

iii Fontie ox
ox, 155cm, rt

iie Charm ox
ox, 152cm, rn

ie Wandarella
xx, 168cm, m

iei Blackie WE
xx, 166cm, m

iee Wanterella
xx, 169cm, rt

e Valinda
conn, 139cm, rtpäis

ei Phoenix
conn, 143cm, rt

eii Fire's Fenix
conn, 140cm, rtpäis

eie Graminda
conn, 144cm, km

ee Glenforest's Rosalinda
conn, 138cm, rnkm

eei Glenforest's Bond
conn, 136cm, rn

eee Fax
conn, 140cm, km

 

 

Vanin isä Kentucky Boy oli 160 senttimetriä korkea angloarabialainen täysiverinen ori. Kentucky Boy syntyi Ranskassa suureen siittolaan. Luonteeltaan ori oli aina rehellinen ja ystävällinen, mutta esteillä se oli vähän kuuma ratsastaa. Varsavuosinaan ori asui aikalailla toimeettomana pihatossa muiden varsojen kanssa. 4-vuotiaana ori huutokaupattiin suuressa huutokauppatapahtumassa. Hevonen löysi uuden kotinsa Belgiasta ammattiratsuttajalta. Orin ratsukoulutus aloitettiin Saksassa heti kun hevonen oli tottunut uuteen kotiin. Kentucky Boy oli nopea oppimaan ja pian se kilpaili 100-110cm tasolla. Orille tuli kuitenkin pieni tauko kilpailemiseen sen ratsastajan loukkaannuttua ja se oli kilpailutauolla siitoskäytössä. Ratsastajan kuntouduttua kilpaileminen aloitettiin uudestaan metrin radoista, mutta nopesti ratsukko nousi 130-140cm tasolle. Ori menestyi kilpailuissa hyvin ja se hyppäsi lähes aina sijoituksille. Kentucky Boy meni jälleen myyntiin 13-vuotiaana ja se löysi kotinsa Saksasta 17-vuotiaalta junioriratsastajalta. Junioriratsastaja löysi nopeasti yhteisen sävelen orin kanssa ja kaksikko alkoi nopeasti kilpailemaan kansallisissa junioriluokissa. Kentucky Boy oli hyvä hevonen junioriratsastajalle, sillä se oli jo kokenut kilpahevonen ja se auttoi ratsastajaan tarvittaessa, vaikka se olikin vähän kuuma. Ratsukko kuului kahtena kautena maan junioriratsastajien kärkeen, mutta ori myytiin junioriratsastajan juniorivuosien loppuessa. Kentucky Boy muutti Saksaan pieneen siittolaan, jossa se oli siitoskäytössä muutaman vuoden, ennen kuin se kuoli  äkillisesti ähkyn seurauksena. Jälkeläisiä ori ehti saada 15 kappaletta.

Vanin isän isä Captain VXIII oli 154 senttimetriä korkea rautias arabialainen täysiverinen ori. Ori syntyi Hollannissa yksityiselle tilalle maaseudulle. Captain VXIII oli luonteeltaan arabeille tyypillisesti herkkä, mutta kuitenkin ihan sympaattinen ja rento kaveri. Ennen ratsukoulutusta hevosella ajettiin valjakkoajoa harrastemielessä. Aikuisikään tultuaan valjakkoajo jäi ja oria alettiin kouluttamaan ratsuksi. Captain VXIII:n omistaja oli koulupainotteinen ja ori aloittikin kilpauransa kouluratsastuksessa. Captain VXIII kilpaili kouluratsastuksessa Vaativa B tasolle saakka. 7-vuotiaana hevonen myytiin Saksaan aluetason kilparatsastajalle. Captain VXIII:n uusi omistaja kilpaili orin kanssa ensin kouluratsastuksessa Helppo A tasolle asti, mutta muutaman kuukauden yhteistyön jälkeen parivaljakko alkoi kilpailemaan estepuolella. Ratsukko aloitti aluksi pienistä luokista, mutta pian he nousivat 90-100cm tasolle. Captain VXIII kilpaili ratsastajansa kanssa myös muutaman helpon kenttäkilpailun ja ori suoritti ne hyvin. 17-vuotiaana Captain VXIII jäi siitoskäyttöön. Ori sai yhteensä 5 jälkeläistä, joista 3 on puhtaita arabeja ja 2 risteytyksiä. Captain VXIII kuoli 23-vuotiaana vanhuuden vaivojen vuoksi.

Vanin isän emä Wandarella oli 168 senttimetriä korkea musta englantilainen täysiverinen. Tamma tunnettiin tulisesta ja temperamenttisesta luonteestaan, mutta se menestyi silti hyvin kilparadoilla. Wandarella syntyi Iso-Britanniassa pieneen siittolaan maaseudun rauhaan. Tamma jäi ratukoulutuksen aloittamisessa vähän muista ikätovereistaan jälkeen, mutta se otti muut kiinni nopeasti osaamisessaan. Hevonen testasi kyllä rajojaan silloin tällöin, joten sen selkään päästettiin vaan ammattilaisia. Wandarella aloitti kilpauransa esteiden parissa aluetason 90-100cm luokista, mutta se nousi nopeasti kansalliselle 120cm tasolle. Tamma voitti luokkia usein nopeuden ja ketteryytensä ansiosta. Wandarella myytiin 10-vuotiaana Isoon-Britanniaan taitavalle kenttäratsastajalle. Uuden omistajan kanssa tamma kilpaili mutamat estekilpailut 110cm tasolle, jonka jälkeen ratsukko siirtyi kenttäratsastuksen pariin. Wandarella kilpaili aluksi helpoissa luokissa että se saisi rutiinia kenttäradoille. Tamma nousi kuitenkin nopeasti kansallisen tason kärkeen ja se oli aika kova vastus muille kilpailijoille. Wandarella kuitenkin loukkantui yhdissä kisoissa sen verran pahasti, että sillä ei pystyttäisi enää ratsastamaan. Tamma myytiin loukkaantumisesta toivuttuaan Ranskaan suureen siittolaan. Tamma pääsi siellä heti siitostamman hommiin ja varsoikin yhteensä 5 varsaa. Wandarella lopetettiin 22-vuotiaana.

Vanin emä Valinda on 139 senttimetriä korkea rautiaanpäistärikkö connemaranponi. Tamma syntyi Iso-Britanniassa yksityiselle tallille. Nuorena Valinda toimi lähinnä ajoponina, mutta 5-vuotiaana sitä alettiin koulutttaa ratsuksi. Tammaa koulutti aluksi sen omistajan tytär, mutta poni oli aika itsepäinen, joten se laitettiin ammattilaisen koulutettavaksi. Valinda aloitti kilpailunsa seuratason esteluokista sen omistajan tyttären kanssa. Poni oli kuitenkin hyvä hyppäämään ja kaksikko kehittyi nopeasti kansalliselle 100-110cm tasolle. Valinda voitti kerran myös pikkuponien mestaruuden ja se saavutti useita voittoja ja sijoituksia pikkuponien luokista. Tamma kuitenkin loukkasi jalkansa tarhassa kaaduttuaan, jonka jälkeen sillä ei voinut enää hypätä, joten sen olistaja päätti etsiä sille uuden kodin. Valinda myytiin Saksaan siitoskäyttöön pienelle yksityistallille. Tamma varsoi muutamana vuotena ja sen jalka alkoi kestämään sileän ratsastusta. Poni on toiminut nyt nuoren tytön opetusmestarina ja on samalla siitoskäytössä.

Vanin emän isä Phoenix oli 143 senttimetriä korkea rautias connemaranponi. Phoenix syntyi Ison-Britannian Skotlannissa pienelle connemaroja kasvattavalle tallille. Ori oli luonteeltaan rauhallinen ja kiltti, eikä se olisi tehnyt pahaa kärpäsellekkään. Phoenix kävi nuorena usein näyttelyissä ja menestyikin siellä hyvin. Poni kantakirjattiin 6-vuotiaana II-palkinnolla. Ratsunuransa Phoenix aloitti 5-vuotiaana aluksi aikuisen kouluttamana ja myöhemmin sillä ratsastivat myös lapset. Poni aloitti kilpaileimisen kouluratsastuksesta poniluokista lapsiratsastajan kanssa. Phoenixilla oli hienot iikkeet ja siltä löytyi kapasiteettia myös estepuolelle. Ori kilpaili kouluratsastuksessa Helppo B tasolle asti, jonka jälkeen se siirtyi estepuolelle kilpailemaan. Phoenix pääsi kilpailemaan estepuolella lapsiratsastajan kanssa 110cm luokkiin saakka hyvällä menestyksellä. 14-vuotiaana ori myytiin Englantiin pieneen siittolaan, jossa sillä myös ratsastettiin. Uudessa kodissaan Phoenix kilpaili satunnaisesti koulua, mutta muuten se toimi lähinnä harrasteratsuna. Ori oli myös siitoskäytössä koko ajan ja se ehtikin saada yhteensä 28 tervettä varsaa. Poni lopetettiin ähkyn seurauksena 20-vuotiaana.

Vanin emän emä Glenforest's Rosalinda, tutummin Rosa oli 138 senttimetriä korkea ruunikonkimo connemaranponitamma. Rosa oli Ison-Britannian parhaimmin menestyneitä koulupikkuponeja ja se menestyi myös hyvin näyttelyissä. Tamma syntyi Ison-Britannian Englannissa pienelle kilpailutallille. Poni kävi nuorena paljon näyttelyissä ja se palkittiin usein tilaisuuden parhaimpana ponina. Rosa astutettiin kerran 4-vuotiaana, jonka jälkeen sen ratsukoulutus aloitettiin. Tamma alkoi kilpailemaan kouluratsastuksessa 5-vuotiaana taitavan junioriratsastajan kanssa. Rosa menestyi hyvin ja ratsukko alkoi nopeasti nousemaan kansalliselle tasolle. Rosa voitti kolme kertaa Britannian pikkuponien koulumestaruuden ja se tuli kerran myös hopealle, sekä se oli useita kertoja mitalisijoilla aluetason mestaruuksissa. Tamman ratsastajan ponivuosien päättyessä Rosa myytiin kovaan hintaan uuteen kotiin tavoitteelliselle lapsiratsastajalle. Ratsukko pääsi nopeasti kansalliselle tasolle kilpailemaan ja samalla Rosa voitti vielä kerran Britannian pikkuponien koulumestaruuden. Tamma päätettiin jättää ansaitulle eläkkeelle 15-vuotiaana. Rosa myytiin arvostettuun connemarasiittolaan siitoskäyttöön. Rosa ehtikin saada 7 jälkeläistä, ennen kuin se jouduttiin lopettamaan äkillisesti kaviokuumeen takia.

 

jj

JälkeläisetVani on tarjolla jalostukseen

10.03.2016   o. Maxime von Edesten    (i.) Vaxholms Monty    om. VRL-13534
06.04.2016   o. Malwina von Edesten    (i.) Vaxholms Monty   om. VRL-13534


Kilpailukalenteri


17.12.2015      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    02/30
19.12.2015      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    03/30
21.12.2015      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    04/30
24.12.2015      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    01/30
14.03.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110 cm    03/30
17.02.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110 cm    03/30
18.02.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120 cm    05/30
06.04.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110 cm    05/40
07.04.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110 cm    02/40
26.03.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110 cm    07/50
18.05.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110 cm    02/40
19.05.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110 cm    01/40
01.05.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120cm    04/30
09.05.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120cm    01/30
15.05.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm     03/30
17.05.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm     03/30
19.05.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm     05/30
28.05.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm     01/30
14.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm     06/40
19.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm     02/40
22.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    05/30
25.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    02/30
30.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    02/30
27.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    03/30
30.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    05/30
02.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    02/30
05.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    03/40
08.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    06/40
04.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    03/40
06.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    01/40
17.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    03/40
20.06.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    06/40
08.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    05/30
09.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    02/30
24.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    01/50
27.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    03/50
06.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    02/30
09.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    02/30
10.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    06/40
12.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     100cm    01/40
13.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    02/40
13.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     110cm    04/40
15.08.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120cm    04/20
16.08.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120cm    04/20
17.08.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120cm    01/20
18.08.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120cm    03/20
03.07.2016      ERJ   Esteratsastus        Kutsu     120cm    05/30

 

Valmennukset & Päiväkirjat

   
07.04.2016 - Keväinen maasto, omistajan kirjoittama
Keväinen tuuli puhalsi pihan poikki, aurinko oli noussut ja linnut lauloi. Olin juuri tehnyt aamutallin ja seuraavaksi lähtisin Vanin kanssa maastoon. Kävin hakemassa Vanin tarhasta, jossa se hamusi viimeisiä aamuheinien korsia maasta. Portille tullessani poni tuli vastaan ja katsoi toiveikkaasti jos se saisi vaikka herkkuja. Annoin tammalle yhden porkkananpalan, jonka jälkeen lähdin taluttamaan sitä talliin.
Tallissa kiinnitin Vanin molemmin puolin käytävälle ja laittaisin sen siinä kuntoon. Kävin hakemassa harjat ja varusteet satulahuoneesta, jonka jälkeen aloin harjaamaan ponia pölyharjalla. Tamma ei ollut vielä ehtinyt sotkea itseään, sillä se oli ollut tarhassa vasta vähän yli tunnin. Kun poni oli harjattu, laitoin sille suojat joka jalkaan ja sen jälkeen satulan. Satuloimisen jälkeen kävin laittamassa itselleni kypärän päähän ja sitten laitoin Vanille suitset päähän.
Nousin pihassa selkään, jonka jälkeen suuntasimme kohti peltotietä. Kävelimme kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen keräsin ohjat lyhyiksi ja pyysin tamman raviin. Ponilla oli vähän virtaa, joten annoin sen ravata aika reippaasti, jotta se saisi enimmät höyryt pihalle. Kiipesimme muutaman kerran lähellä olevan ylämäen niin ponin takaosa sai vähän treeniä. Takaisin teille palauttuamme nostin laukan ja tamma lähti reipasta laukkaa eteenpäin. Laukkasimme aika pitkän matkan, jonka jälkeen siirsin ponin pikkuhiljaa käyntiin. Tamma pärskähteli käyntiin siirryttyämme ja maiskutteli kuolainta suussaan. Ravasimme vielä hetken, kunnes koti alkoi olla lähellä, joten siirsin tamman käyntiin ja annoin sille pitkät ohjat.

12.01.2016 - Itsenäistä koulutreeniä, omistajan kirjoittama
Tänään Vanin kanssa menimme itsenäisesti koulua maneesissa. Olin juuri hakenut loputkin hevoset tarhoistaan talliin, kun menin Vanin karsinalle. Otin ponin karsinasta käytävälle, jossa laittaisin sen kuntoon ratsastusta varten. Kävin hakemassa varustehuoneesta kaikki tarvittavat kamat ennen kuin aloitin harjaamaan tammaa. Asettein tavarat jotenkin siististi käytävälle, jonka jälkeen aloitin harjaamaan ponia ensin kumisualla ja sitten pehmeällä harjalla. Selvitin vielä Vanin jouhet sekä putsasin kaviot. Laitoin ponille suojat joka jalkaan, jonka jälkeen laitoin satulan. Laitoin Vanille vielä suitset päähän ja itselleni kypärän, jonka jälkeen olimme valmiita.
 Maneesissa nousin selkään ja kiristin vähän satulavyötä. Kävelin noin kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen keräsin ohjat käteen ja aloin työskentelemään ponin kanssa käynnissä. Tein väistöjä, pysähdyksiä ja voltteja molempiin suuntiin, jonka jälkeen siirsin Vanin raviin. Ravasin hetken molempiin suuntiin kevyessä ravissa ja ravaamisen jälkeen laukkasin kevyessä istunnassa molempiin suuntiin. Laukan jälkeen siirsin Vanin hetkeksi käyntiin ja annin sille pidemp ohjaa. Kävelin muutaman minuutin ja sitten siirsin ponin uudetsaan raviin ja tein harjoitusravissa avotaivutusta, väistöjä ja temponlisäyksiä. Kun Vani tuntui harjoitusravissa hyvältä, aloin tekemään pieniä laukkapätkiä. Tamma kuunteli apuja hyvin ja se ei kiirehtinyt ravissa laukankaan jälkeen. Kun olin saanut Vanin riitävän hyväksi laukassa, siirsin tamman kevyeeseen raviin ja annoin sille vähän pidempää ohjaa, että se saisi venyttää kaulaansa. Ravailuiden jälkeen siirsin tamman käyntiin ja annoin sen kävellä pitkin ohjin.

07.01.2016 - Estetreeniä, omistajan kirjoittama
Tänään hyppäsimme Vanin kanssa itsenäisesti. Hain ponin ensin tarhasta ja laitoin sen käytävällä valmiiksi. Tamma vaikutti vähän virtaisalta muutaaman kevyemmän päivän jälkeen. Kun olin saanut varustettua Vanin, menin laittamaann esteet maneesiin. Rakensin 2 pystyä ja 2 okseria sekä laitoin muutaman puomin alkuverryttelyä varten. Kävin hakemassa Vanin tallista ja laitoin sille vielä ratsastusloimen päälle, koska pihalla oli kuitenkin 15 astetta pakkasta. Nousin maneesissa selkään ja lähdin kävelemään uraa pitkin. Kävelin jonkun aikaa, jonka jälkeen keräsin ohjat käteen ja siirsin tamman kevyeeseen raviin. Ravissa tein ympyröitä ja siirtymisiä sekä menin puomia ympyrällä. Vanilla oli aika paljon energiaa, mutta se malttoi kuitenkin keskittyä. Ravaamisen jälkeen otin ratsastusloimen pois. Laukkasin vielä molempiin suuntiin ja tulin laukassa puomi ympyrällä. Hyppäsin aluksi noin 70cm pystyä molempiin suuntiin ja Vani tuli esteelle ihan hyvin. Nostin pystyn 90cm korkeaksi ja hyppäsin sen vielä kerran. Tulin vielä okserille muutaman kerran ja Vanni tuntui todella hyvältä ratsastaa. Kehittelin neljästä rakentamastani esteestä pienen radan, jota hyppäsin yksittäisten esteiden jälkeen. Hyppäsin radan aluksi 90-100cm korkeudella. Vani oli ensimmäisellä radalla vähän turhan energinen, mutta se hyppäsi kuitenkin hyvin. Toiselle radalle nostin esteet  110-120cm korkeiksi. Toisella radalla Vani oli jo rauhallisempi ratsastaaa ja se teki todella hyviä hyppyjä. Hyppyjen jälkeen loppuverryttelin tamman vielä ravissa ja käynnissä ennen kuin vein sen talliin.

Virtuaalitalli/Virtuaalihevonen

Ulkoasu ja sen kuva @ 2016 Kira (VRL-13534)